Fortsätt till huvudinnehåll

Han heter Ivica, det räcker! Grabbarna från den franska bibeln, vart fan håller ni hus)

Han kom till Sverige, var 1.34 cm lång, en liten ung kille som inte riktigt visste vad som var upp och ner i världen. Men med fötterna ner och huvudet upp, ett huvud som verkligen ville det som huvudet förutsett sig för att göra, så klev Ivica upp på muren och sa att - Nu är jag här nu kör vi!

Och ni kan ge er tusan på att det har han gjort. Att han just nu driver en liten fin restaurang på en plats en bra bit från de stora stråken och levererar mat som skulle få GM gourméer och utsända provätare att häpna. Folk som älskar god mat borde vallfärda hit med smaklökarna vältrimmade.

-Jag lagar den mat jag tycker om, bästa råvarorna, bästa behandlingen  av dessa och när jag smakar av, är jag nöjd då, så går det ut till gästerna. Annars gör vi om, säger Ivica och sprätter ner lite mer salt i kastrullen.
Ivica pratar svenska, han hamnade i Sverige och blev svensk, kanske inte i hjärtat, men han är svensk. Startade och byggde upp Akropolis i Eskilstuna, en fin krog som jag tyvärr har missat, men som Cico, som de närmaste vännerna kallar honom drev stenhårt i 32 år.

Han får direkt 4;a klara stjärnor från mig och det är på vippen att jag ger honom en halv till för Pavlovan med färska bär som dessert. Nja inte Cico själv utan hans trevliga man i köket, unge  Maximiljan, en rysk konstnär som älskar sin chef och lever sina dagar med öppna ögon och öron bara för att få in så mycket som Cico berättar, och den unge kocken skall kunna lära sig.. De är ett fantastiskt fint team, ni skulle bara veta.

Nu kan ni sitta där och smäkta. Nej för fan jag berättar inte var Cico finns, sällan! Sök själv era slöa livsnjutare, vill ni äta gått så jobba lite på det eller ta en pizza på närmaste hak i närheten av där ni bor.
Orkar ni vänta?
Duktiga polare, då skall ni får all information i morgon!
Jag lovar, jag har ätit på flera 3-stjärniga G&M restauranger i Frankrike, men de som testar och delar ut stjärnor de släpar bara med sig sina kriterier ut i storstan,. Hur tror ni att lilla Cico med sin förklassiska restaurang skulle få vara med och sola sig i glansen av de stora pojkarna i stan!
Jo ni kan ge er fan på att han blåste skiten av dem då det gällde varmrätten direkt. Ge honom fyra timmar så fixar han det andra också! Men det vågar ni inte för den här lilla krögaren han handlar skina råvaror själv och anlitar inte några av era halvfabrikat-sponsorer!
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis