...nu skall ni höra vad som händer i Skåne. Här har ett par bönder gått samman och kommer nu att producera ekologiskt kött direkt till kund. Inga mellanhänder utan här kommer man att presentera två varianter direkt till kunderna. En
Nötköttlåda och en Lammlåda.
-Vi är några gårdar i Skåne som slutit oss samman för att kunna erbjuda konsumenter att köpa kött från djur uppfödda på ett långsamt naturligt sätt direkt från bonden utan mellanhänder. Vi vill föda upp djuren som man gjorde förr i tiden i liten skala där våra djur närmast är som husdjur för oss. Skall man äta kött så är det så djur skall födas upp tycker vi. Detta säger Peter en av de bönder som är med och tillsammans med sin fru Jenny driver Hagalunds Gård.
-Ett sådan kött går tyvärr inte att sälja via de vanliga livsmedelsbutikerna eftersom uppfödningen blir alldeles för dyr. Istället är chansen för att få det här att fungera att sälja direkt till de kunder som är villiga att betala lite extra för att djuren skall ha fått en bättre uppväxt.
Fördelen här är att kunden får ett kött av avsevärt bättre kvalité än det som vanligtvis finns i affärernas köttdiskar. Detta säljs endast i Skåne och man erbjuder fri hemleverans.
Vaken upp alla andra köttproducenter som har detta tänkande om sin uppfödning. En stor applåd till Jenny och Peter på Hagalunds Gård och de andra bönderna som är med i projektet.. Får väl åka ner och köpa mig två lådor när jag kommer hem från Spanien nästa vår.
Än finns det hopp och seriösa biff och lammkotletts leverantörer i gamla Sweden. Heder åt dessa entusiaster och livsnjutare. Ner till Skåne med er och köp riktig mat.
pappa B
Nötköttlåda och en Lammlåda.
-Vi är några gårdar i Skåne som slutit oss samman för att kunna erbjuda konsumenter att köpa kött från djur uppfödda på ett långsamt naturligt sätt direkt från bonden utan mellanhänder. Vi vill föda upp djuren som man gjorde förr i tiden i liten skala där våra djur närmast är som husdjur för oss. Skall man äta kött så är det så djur skall födas upp tycker vi. Detta säger Peter en av de bönder som är med och tillsammans med sin fru Jenny driver Hagalunds Gård.
-Ett sådan kött går tyvärr inte att sälja via de vanliga livsmedelsbutikerna eftersom uppfödningen blir alldeles för dyr. Istället är chansen för att få det här att fungera att sälja direkt till de kunder som är villiga att betala lite extra för att djuren skall ha fått en bättre uppväxt.
Fördelen här är att kunden får ett kött av avsevärt bättre kvalité än det som vanligtvis finns i affärernas köttdiskar. Detta säljs endast i Skåne och man erbjuder fri hemleverans.
Vaken upp alla andra köttproducenter som har detta tänkande om sin uppfödning. En stor applåd till Jenny och Peter på Hagalunds Gård och de andra bönderna som är med i projektet.. Får väl åka ner och köpa mig två lådor när jag kommer hem från Spanien nästa vår.
Än finns det hopp och seriösa biff och lammkotletts leverantörer i gamla Sweden. Heder åt dessa entusiaster och livsnjutare. Ner till Skåne med er och köp riktig mat.
pappa B
Kommentarer
Skicka en kommentar