Fortsätt till huvudinnehåll

Heja Skånska bönder!

...nu skall ni höra vad som händer i Skåne. Här har ett par bönder gått samman och kommer nu att producera ekologiskt kött direkt till kund. Inga mellanhänder utan här kommer man att presentera två varianter direkt till kunderna. En
Nötköttlåda och en Lammlåda.
-Vi är några gårdar i Skåne som slutit oss samman för att kunna erbjuda konsumenter att köpa kött från djur uppfödda på ett långsamt naturligt sätt direkt från bonden utan mellanhänder. Vi vill föda upp djuren som man gjorde förr i tiden i liten skala där våra djur närmast är som husdjur för oss. Skall man äta kött så är det så djur skall födas upp tycker vi. Detta säger Peter en av de bönder som är med och tillsammans med sin fru Jenny driver Hagalunds Gård.

-Ett sådan kött går tyvärr inte att sälja via de vanliga livsmedelsbutikerna eftersom uppfödningen blir alldeles för dyr. Istället är chansen för att få det här att fungera att sälja direkt till de kunder som är villiga att betala lite extra för att djuren skall ha fått en bättre uppväxt. 
Fördelen här är att kunden får ett kött av avsevärt bättre kvalité än det som vanligtvis finns i affärernas köttdiskar. Detta säljs endast i Skåne och man erbjuder fri hemleverans.

Vaken upp alla andra köttproducenter som har detta tänkande om sin uppfödning. En stor applåd till Jenny och Peter på Hagalunds Gård och de andra bönderna som är med i projektet.. Får väl åka ner och köpa mig två lådor när jag kommer hem från Spanien nästa vår.

Än finns det hopp och seriösa biff och lammkotletts leverantörer i gamla Sweden. Heder åt dessa entusiaster och livsnjutare. Ner till Skåne med er och köp riktig mat.
pappa B

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis