Fortsätt till huvudinnehåll

Buenos tarras todo el mundo!

...palmerna vajar inte för vinden, de snaggade varianterna utanför mitt hus rör inte ens på bladverket. Med andra ord innebär det här långt att det blir ett förbannat fint väder idag, igen. Den varma gula osten har tagit sig igenom diset och strävar sakta framåt och uppåt. Idag får vi säkert över 25+

Igår så berättade jag att vi skulle spela match mot Rocajuna, det var helt åt helsike det, men jag är lite rörig då det gäller seriesystemen här nere och i vilka av alla de serier vi lirar i. Vi mötte faktiskt ett gäng glada engelska lirare. Miradore White hette de trevliga engelska laget. Vi lyckades faktiskt spela oavgjort 4-4- mot dem men vann matchen på bättre klot skillnad, det vill säga våra vinster var högre poängmässigt än deras. Phu...själv gjorde jag en godkänd trippel men i dubbeln spelade jag som ett trädgårdsredskap, ett sånt med långt skaft och ståltrådar fram.

På fötter före klockan sju. Mixade 2/3 delar rödbets- och kålrabbijuice med 1/3 av Jonnys söta goda solmogna apelsiners juice. Vilket hit var tvungen att kamma ner det vita håret på knoppen med stålborsten som jag har när jag putsar rost på fönstergallren. Aja baja vilken raketdryck!

Trädgårdsarbete med Janne ett par timmar före bouleträningen. Den gick som den gick och några stjärnor att skriva in i träningsdagboken blev det inte. Men förmodligen blir det betydligt bättre i morgon för då matchar vi igen på hemmaplan.
Vad gör en man i sina bästa år med usla ekonomiska förutsättningar. Jo han blir lika hungrig som de vilka är försedda med välfyllda konton och svällande plånböcker. Hemma sa man alltid att bra karl reder sig själv och visst tusan gör man detta. Gör som Kajsa Varg sa en gång i tiden, man tar vad man har och vips så har man trollat fram en god tallrik mat. kolla själv; Gröna ärtor (lite av min specialité) två spröda blad av spetskål (otroligt billig här nere och väldigt god) en kokt rödbeta, två skivor salt gurka (slaktar
e Lidl, en av mina favvobutiker, både här och hemma i Angered) Fyra skivor stekt bacon och det hela är klart för intagande.

Till detta ett glas gott rött vin, en Pata Negra Grand Reserva 2006. VA! Går det inte att dricka ett sådant fint vin till bacon? Då vill jag bara berätta för mina damer och herrar att det gick fantastiskt bra och det smakade så bra att jag drack två glas.

Efter en tallrik med bacon skall man givetvis även ha en liten syrlig dessert. Sagt och gjort, en halv blodgrape, översockrad och skuren med två bitar mörk chokad 70% D´Équateur som krona på verket.

Jag säger som Karl-Jan att visst tusan kan man unna sig lite gott ibland och lyxa till det. Även om man är en fattigpensionär från Sverige.
Bon Apetit
Pappa B

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos m...

Första omgången i Costa Blanca avgjord!

Vi klarade oss riktigt bra 5-3 på åtta matcher och vi ligger nu trea i tabellen, bara 3 poäg efter ledande Rosaleda 3. På måndag är det dags igen för 9 nya matcher mot La Siesta och ledarna från Rosaleda.Vi kommer laddade och ger järnet. Söndag idag, lika med vilodag. Blir lita fast vid spisen tänkte faktiskt göra en Risotte på Carl Johjan svamp! Känns väl inte så tokigt eller? Kanske jag bjuder in Börje på en liten smakbit.

Citronmarknaden, här krävs en hel dag för att se allt...

Om du tror att Citronmarknaden översvämmas av citroner så har du fel. OK visst finns det citroner där också, densaken är klar. Janne, Margot och jag åkte dit ganska tidigt på söndags morgonen, inte många bilar på de jättestora parkeringsfälten. Två timmar senare när vi fått nog, handlat en saftcentrifug, chiafrön och ett kilo blodgrape så var parkeringarna fyllda och man stod längst alla in- och utfatrtsvägar. Köpte mig även en hållar för att ta roliga selfies för en hundralapp, kostar betydligt mer hemma i Sverige. Här är den komplett med fäste för mobilen/kameran och en liten fjärrkontroll. Hur smidig som helst. Jag lägger upp första bilden om en liten stund. Det första som mötte oss när vi klev upp för den lilla stntrappan var en frisörska med en tysk gubbe under skynket. Han morrade lite när jag tog bilden och undrade vad den skulla vara till. Sa som det var att jag nog kunde tänka mig att lägga ut den på min blog och då nickade han godkännande. Klockor och solglasögon, olik...