onsdag 9 september 2015

Åska, ösregn och hagel stora som ärter..vår Herre valsade rejält över Spanien igår..


Såg ut som diamanter, haglen som vräkte ner mitt under stormen. Trodde att glaset i fönstren skulle gå sönder. Hela blomrabatten ligger ner och stolarna flög omkring ute på tomten. Har inte kollar hur det ser ut uppe på takterrassen men jag skall klättra upp dit om en stund och hänga upp lite tvätt så då får jag ta chocken då i stället.

Här ser ni att det blev små drivor av haglet som kom ner. Hela stan översvämmad och en sådan här gång är det skönt att bo ute på visjan. Vatten fulla parken och det har inte sjunkit undan ännu. Marken här är som cement i och med att solen lyser så ofta här så det tar en jäkla tid för vattnet att försvinna. Den lilla hunden gillade detta när de dundrade och small. Hon satt vid dörren och viftade på sin lilla svansstump. Helst vill hon ut och springa i ovädret.
Citronträdet klarade sig, tack och lov och även basilikan höll stånd. Värre var det med mina vackra blommor de stod ju rakt i vinddraget så de fick rejält på skallen. Bara de som skulle vara svårast att driva upp står stadig än så länge.Det är spännande med sådant här väder i alla fall och jag tror att det behövs för att återfukta lite av all den torra jord som finns här. Nu är det ju inte säkert att det är bara de här två urladdningarna. Det kanske kommer en omgång till, vem vet. Första regnet som kom varade längre med 70 liter vatten per kvadratmeter på ett par timmar. Igår kom det 20 liter per kvadratmeter på 20 minuter. Fyll en kvadratmeter med 20 liter vatten så förstår du att det regnar ordentligt när det väl regnar här nere. Men idag skiner solen igen och jag har en tvättmaskin på G så det blir att smyga upp på taket och hänga tvätt, tur att det inte var igår för då hade jag fått hämta hem kalsingarna borta på träbaren förmodligen.
pappa B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar