torsdag 10 september 2015

Dadlarna snart klara och oliverna borde plockas...

Dadelklasarna lyser som orange lampor där de hänger. Hur och när man tar tillvara på frukterna vet jag inte men jag tänker hålla koll på den palm vi har i våran park. Där har vi även två stora olivträd som är fulla med oliver. Tänkte ta med mig en skål och gå ut och plocka ner några. Picka dem med en vass nål och lägga dem i olja och vitlök. Kanske de blir ätbara så småningom.

Det finns mycket man kan ta tillvara på här nere i Spanien och jag ser ju att ortsbefolkningen, de som växt upp här sitter lite här och där underbuskar och träd och plockar bär och frukter. Måste lära mig lite om vad som finns och som går att äta av någon som kan.
Vackra vilda blommor finns det också ganska gott av. Nu när hösten kommer så byter moder natur ut alla färgglada sommarblommor mot lite tyngre mer robusta skönheter. Kolla på de här små gula strutarna som har ett litet ansikte inne i tratten, är det någon som vet vad de heter. de växer inne i vassen utefter vägen ner mot saltsjön.
Förstora upp bilden och kolla på de små ansiktena, festliga tycker jag, eller hur?

Promenaden ner till röset var rätt så seg i morse 7 tunga kilometrar för den lilla jycken och mig. Om allt går som jag vill så skall jag åka med Git och köpa mig lite mer fröer och dra upp. Gurka och sockerärtor och kanske en tomat av något slag, vi får se vad som händer under dagen...På lördag är det match på Rocajuna. En dubbel där jag och Jonny är anmälda. Skall bli spännande att komma ut i hetluften på allvar igen. Har mest handlat om träning den sista tiden men den är ju viktig den också.
pappa B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar