måndag 21 september 2015

Måste skärpa till mig lite...

..jag är för slö med både kameran och datorn, måste skärpa till mig lite så jag inte tappar bort alla mina läsare och följare, det vore tråkigt.
Måste visa upp min vackra basilikabuske, som växer och delar på sig så det står härliga till. Nu undrar jag, ni som kan detta med kryddor. Kan man frysa in färska blad och plocka fram lite då och då eller måste man torka dem.
De är mycket starka och har en fantastisk smak. Hur gör jag för att bevara allt det goda?
HAr delat ut till vänner och bekanta men den fortsätter att ge nya fina blad. Plockade bort blommorna här om dagen och då blev det ännu mera fart på busken.
Citronträdet har två gröna citroner men det kanske exploderar nu när höst och vinter är i antågande.
Petade ner några vitlöksklyftor men där hände ingentin förrän för ett par dagar sedan. Nu har det kommit upp en grön stjälk så det blir nog en färsk vitlök så småningom, kanske.
Satte ett litet, litet gurka frö här om dagen och nu växer det så jag måste nog stoppa ner det i rabatten snart, hårdpapp krukan räcker inte till längre. Skall bli mycket spännande att se då Git och jag har en liten utmaning vi satte ett frö var av gurka, grön/gul chili samt en chilisort som såg ut som en skrumpen potatis. Jag daskade ner några små frön av körvel och krasse jag med, bara för att se om det kommer upp någonting. Körsbärstomaterna på bordet ute på gården växer men jag undrar om de klarar väderleken så länge till, vi får se. Frostnätter blir det ju inte i alla fall....
pappa B

1 kommentar: