fredag 11 september 2015

Melonernas tid är förbi!

I morse punkterade melonmarodören den sista lilla melonen. Då passade jag på att rensa upp i vårt lilla land. Nu gäller det att hålla henne borta från de stackars blommor som finns kvar. Jag tror att det skall fixa sig bara jag är på min vakt.. Sju stora meloner som vi ätit upp kompisar och jag själv + fem som marodören har fimpat, lätt som en plätt.
Inte illa på tre små frön som jag fick av Janne i våras. Idag är Git och handlar hos trädgårdsmästaren och jag har beställt tomater och gurkor.
Hon är rolig Git, Jonnys fru, hon har några fröer kvar där hemma två av varje och nu vill hon att vi skall plantera var sitt och se vem som får upp någonting. Tufft av en ung fru att be en 72-årig gubbe få upp någonting, men givetvis tar jag utmaningen med ett leende på läppen. Fick några nya blommor av Janne och Margot igår som jag genast stoppade under jord. Måste bara se till att få ner lite gödning nu när kylan så sakta lägger sig över landet, Kyla ja, går det från 40+ ner till 22+ så känns det. Det skall ni ha klart för er där uppe i snödrivorna.

Gran China firade sitt 12-års jubileum igår och vi var ett glatt gäng på 10 pers som gick dit och käkade en blandning av skånska vikingar och boulespelare. På tok för stressad service och lite dålig koll på beställningarna men det kanske är förlåtligt en sådan här dag. Normalt brukar det flyta på perfekt.
Glada käringar i gänget höll ångan uppe med glada skratt och rykande cigaretter. Som vanligt var vi gubbar mycket låga och gjorde inga större väsen av oss än att illstirra på den vackra sångerskan som dessvärre sjöng inomhus, en bra bit bort från vårt bord. Men hon syntes i alla fall, och jag fick telefonnumret. KAnske en entertainer för vår nya klubb "Tuppen och Hönan", vi får se?
pappa B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar