tisdag 29 september 2015

Nu är nog den riktiga hösten här i alla fall...

Svalare kvällar och morgnar, utan tvekan är hösten här men vadå, vi är ju inne på sista svängen av september. Myggen  har anlänt också och delar av växtligheten sätter en jäkla fart. Gurka plantan som jag satt i en liten jordkruka för en vecka sedan är nu utsatt i rabatten och växer så man ser det varje dag. Kan plocka med mig 5 kg färsk gurka hem till julbordet. Krassen växer också så det st¨r härliga till.
Tomaten däremot den står ganska stilla. Nu var Git här i går och beskar plantan lite så vi får se om det blir bättre  eller dör på kuppen ha ha ha.


Blir lika impad och förskräckt över bilisternas framfart här nere i Spanien  och på något konstigt sätt så klarar man av både filbyte och rondeller ganska bra måste jag säga. Att parkera betyder för en spanjor att han ställer sig där det finns ett hål. Om det är mitt i en korsning, utanför en port eller en bit upp på trottoaren, det är skit samma. Ett hål, där ställer jag mig oavsett hur. Kolla på bilden här. Två platser och detta mitt framför skylten där man ber snällt att man bara skall ta EN p-plats. Förmodligen är föraren till den här bilen ej läskunnig eller en idiot.

Månen har fått tillbaka sin gulgröna färg och livet rullar vidare här nere i solens land. Idag är himlen lite blaskig ömsom mörkblå,ömsom vit och molnfri för att sedan svänga och bli gråaktig. Det har varnats för masor av nederbörd, stora mängder men det verkar som om detta skulle dra förbi den här gången. Men vi skall inte ropa hej innan vi  tagit oss över bäcken. För min del behövs inget regn för det läcker in från jag förmodar en trasig vattenledning så jag svabbar en del av köksgolvet en gång i kvarten. Husägaren är tillfälligt i vinterlandet men kommer den 2 oktober, får se om taket håller tills dess..

Ha en fantastiskt bra dag, det skall jag fortsätta att ha. Missade dagens bouleträning men tar igen det på torsdag då det blir lite special i sandlådan.
Vår lilla fyrbenting sover vid mina fötter och livet leker. Hemma i vinterlandet pluggar trollen och kvinnan arbetar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar