måndag 7 september 2015

Så här såg det ut i går...och melonen rök idag!

...ingen normal syn här nere i Torrevieja. Att det kan komma några droppar under några minuter det är en sak, men när det väl regnar då gör det detta rejält.
Kul och skönt med lite vatten från ovan det tycker nog de flesta av oss som bor här mer eller mindre året runt. För de stackars turister som flytt det Skandinaviska regnet för att fp lite solstrålar är det ju katastrof.


Idag var det dags. Idag åkte den sista store melonen av roten. Den delades på mitten och den ena halvat skars i små kuber och åts upp av gubben själv och kamraten Tommie som hälsade på. Den andra halvan skall jag mixa med lite rom, och det skall Git och Jonny komma hit och dricka upp, förhoppningsvis i afton.
Den är otroligt saftig, söt och god och det har börjat växa en ny liten rackare ute i landet. Om den blir färdig det återstår att se för jag har en liten melonmarodör i huset. Håller tummarna.


Det var länge sedan jag lade ut någon matbild här på bloggen. Idag var jag hos slaktare Lidl och passade då på att köpa lite bacon. Lidls bacon är Spanien och Sveriges bästa, det står i en klass för sig själv sedan får jättarna komma och skrika bäst fan de vill. Bönor, ärtor och lite broccoli + två goda såser till och dagen är räddad.
Nu återstår bara att plocka fram mixen, fimpa melonen och korka upp den goda mörka Brugal flaskan. Skål på er polare...
pappa B


3 kommentarer:

 1. Hej! Vi är ett par på 50 + som funderar på att köpa i Torrevieja, har du några tips? Vi vill bo i stan och har hört att ex La mata är stendött på vinterhalvåret. Har ni tips på ngn bra mäklare? Mvh
  Marie Häggström (www.marieangel.se)

  SvaraRadera
 2. Hej! Vi är ett par på 50 + som funderar på att köpa i Torrevieja, har du några tips? Vi vill bo i stan och har hört att ex La mata är stendött på vinterhalvåret. Har ni tips på ngn bra mäklare? Mvh
  Marie Häggström (www.marieangel.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera