onsdag 18 november 2015

Bistrare morgnar och kvällar...


 ...även om kylan sätter in allt mer, även här nere i solens land så blommar det för fullt. Jag har till och med varit ute och pollinerat blommorna på både melonen och gurkplantan. Tre gurkor har jag redan fått och en jäkla fin krasse som jag klippt ner och sparat till morgonmackorna. Asgott att lägga på den mjuka osten man köper på Mercadona.

Det här vackra skapelsen, vet inte vad det är och inte vad den heter heller men vacker är den eller hur. Hittade den på vägen hem från slaktare Lidl och måste bara ta ett par bilder.
Även julrosorna börjar dyka upp. Ute alltså, inte de små i krukor som säljs i varuhusen utan stora och fina saker. Skall se om jag hittar någon att fotografera så ni får se.
Tomtar, kulörta kulor, girlanger av silver och plast avlöser varandra både i de stora varuhusen och inte minst i alla kinesaffärer och det finns de i varje gathörn här i Torre. Julen har även dragit in över den här staden och plastgranar blinkar lite här och var och ljusslingor klättrar uppför och runt en del husväggar även här nere i solens land.

... men jag har förbannat kallt inomhus så jag måste nog snart dra igång airkondisen med varmluft och skaffa några små mattor att lägga på stengolvet. Inte ens hunden tycker det är gott att ligga där. Inne i badrummet har jag, eller rättare sagt Jonny, monterat upp ett litet element som värmer skönt när man skall in dig och uträtta sina behov eller spola av sig dammet på morgonen. Tre lägen från varmt till bastu. Passar mig perfekt. Satt där länge och vippade med tårna i morse skall ni veta.
Skall ta mig ner till AKi och köpa mattor i morgon dag....

Den nya klubben vi startat går sakta men säkert framåt och vi tränar nu både onsdagar och fredagar på Torreta IIIs banor. Idag var vi nio som kastade klot och vi räknar med att det skall droppa in ännu fler medlemmar fram till jul. Våra klubbtröjor är klara och de blir svarta nu under höst och vinter och till våren blir de orange så att ingen av de andra boulespelarna i andra klibbar kan missa vilka vi är. Räknar skarpt med att just du skall börja spela med oss och har du inte den möjligheten så vill vi att du blir en av våra Hang Arounds.

I morgon blir det skaldjursbuffé hos Lilla Svensken. Jag åt den förra året och det var den i särklass bästa skaldjursbuffé jag varit med om. Och jag har ätit många, i flera olika länder och på flera både stora och små restauranger men den uppe hos Mikke och Therese den slår allt. Givetvis skall jag lägga ut lite bilder i morgon kväll på alla läckerheter det kan ni vara säkra på. Under tiden får ni titta på lite godsaker som jag hittade hos grannen till Lilla Svensken, -Harman TanDori Station, en liten lyxig Indisk restaurang som bjuder sina gäster på otroligt god mat. Har ni aldrig varit där och ätit ni som bor i Torrevieja så upp med er direkt, Kanske säkrast att beställa bord +34631527494 eller 63291015. Inte många bord och stället är väldigt populärt bland oss som bor runt omkring...God spis! Synd att ni missade skaldjursbuffén men Mikke kanske kör en vända till innan det är dags att rulla köttbullar och skära upp julskinkan. Om ni har tur vill säga..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar