måndag 9 november 2015

Dagens lunch blev en miss men en riktig hit!


Man gör sina misstag som den halvblinde igelkotten sa när han försökte sätta på en rotborste. Då kunskapen om det spanska språket är minimalt (tränar en stund på Babbel varje dag) så gjorde jag också ett misstag. Dock inte liknande det igelkotten sysslade med utan en mindre viktig företeelse.
Vid min inköpstur till Carrefour med Karin och Jonny så hittade jag plötsligt ett paket med fina skivor av stekfläsk, billigt dessutom och det såg fantastiskt fint ut. Det åkte ner i vagnen. Väl hemma lade jag paketet med fläsket i kylen för jag hade bestämt mig för att äta upp det till lunch idag med kokt potatis och löksås. Köpte även en skvätt grädde till löksåsen.
Kokade potatisen och gjorde i ordning för att steka fläsket. Då, när jag tittade närmare på paketet så såg jag att det var entrecote spill. Fyra fina, tunna skivor entrecote med lite fett insprängt som det sig bör när det gäller den här sortens kött. En bra bit från stekfläsk vill säga.
Vad göra? Jo till alla stjärnkockars förskräckelse så strimlade jag köttet ganska fin och stekte detta med en hel hackad lök, lite grädde mot slutet och en fint hackad röd chili utan märkbart sting. Fan vet varför det inte är mer studs i chilin här nere i Spanien, fisig smak, som paprika. Röd och grön och väldigt fin men mesig så in i bomben.
Färska böngroddar ner i stekpannan när köttet var klart, lite grädde, salt och svartpeppar, en hackad vitlök och tomatketchup Fick koka ihop en stund sedan speedade jag upp värmen rejält. Lite spröd sallad och årets smaskigaste lunch var ett faktum. Inte många jag känner som skyfflar i sig entrecote till lunchen en måndag. Men nu hör det ju till att måndagar är mina bästa dagar så detta satt helt rätt.
Ett stort glas från Pripps med iskallt vatten till (kör några vita dagar just nu, det behövs ibland)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar