måndag 11 januari 2016

Vintern är ganska vacker i Torrevieja, eller hur....

El Limonar II när solen går ner strax före 18 och folket piggnar till efter siestan. Hur mysigt som helst.
Det är nu Spanien vaknar igen och det blir trånhgt på caféer och barer både här ute på bonnavischan där jag bor och inne i stan.
Även om de flesta turister lämnat oss och även stora delar av de som bor halva året, så är det ändå liv och rörelse här ända fram till klockan 00.00 och kanske längre ändå.


Utbudet bland barerna har krympt då en del är helt inriktade mot turisterna och blommar inte upp förän i slutet av april. Bilderna här bredvid tog jag i går eftermiddag då Goza och jag tog vår kvällspromenad utefter Saltsjön. Tre meter hög vass på bägge sidorna om vägen och flammande himmel gör det hela till ett vackert skådespel. Saltsjön ligger som ett silverband när solen går ner och visst tusan är det väl vackert. Att det sedan är 18-plusgrader gör inte bilderna sämre.

Titta och begrunda, kaniner och ankor kilar över vägen och våra hundar blir som tossiga. MAssor av folk som promenerar och cyklar och ibland kommer det en grupp på över 20-motionscyklare och sveper förbi. Hänsyn till oss som promenerar, glöm det. Här har man köpt dyr cykel fina spccialskor och kläder så här skall inte väjjas för några gubbar och käringar med små hundar i kopplet., Ett dammoln och ett aptjatter som försvinner i fjärran är allt som återstår. Vi kravlar oss upp från diket och svär på alla nordiska språk....Idag skiner solen men det är ganska kyligt ute ä'ndå. Kanske temperaturen hoppar upp några snäpp om en timme eller två. Jag har intagit en god lunch bestående av finskuret sidfläsk stekt tillsammans med rättika, gul lök och spenat. Hur gott som helst. Gröna ärter och en äggröra a la Ó´johan´gjorde inte det hela sämre. Ett glas aqua cn gas och dägen är räddad.

Nu skall jag ansluta mig till någon av de sajter som sysslar med släktträd av olika slag.. Kan vara spännande att se vilken härkomsn man har, kanske. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar