måndag 29 februari 2016

12 dagar sen sist, jag skäms...

"Pissviken" är fortfarande öde men när svenska tanterna kommer
blir det fullt igen. Hur ohälsosamt som helst att bada här!
Men det kan strula till sig lite då man plötsligt blir lite poppis på ¨ålderns höst". Har ju hunnit med fem kalla dagar i vinterlandet sedan sist och nu, hemma i det fina Torrevieja spinner jag som en bonnakatt på en fönsterbräda.
Jag går, som en väckarklocka, varje dag utan uppehåll. Jag tycker att det är supertrevligt att gå. Kan inte förklara varför men det ger mig en fantastiskt känsla av avkoppling och sunt levende av att gå. I morgon skall vi går vår PPV-promenad från El Limonar, genom La Mata parken ner till La Mata och upp över den tunga backen vid Hotel Masa och ner till stan och genom den och vinkla höger och gå hem till El Limonar igen. Dryga 2,5 mil blir det och med oss har vi våra två små hundar tant Sally (hon har gått förr) och min lilla Goza (soptunnehunden) Vatten och lite extra skaffning till våra fyrbenta vänner och oss själva. Naturligtvis gör vi stopp vid några vattenhål på vägen. Har du lust att haka på så kom upp till Gran China klockan 09.30 så hakar du på. Vi springer inte utan promenerar i god takt

Min favvobar, Keepers har byggt klart och är nu öppen igen. Detta var mitt dagliga vattenhål hösten 2013 och en del av 2014 då jag hade min lya mitt i stan, bara 70 meter från Playa Del Cura. Samma glada, och söta personal ser till att du får vad du beställer snabbt och korrekt. Ett mycket bra place.
Även inomhus har de byggt om och numera finns det riktigt fina toaletter direkt ansluten till lokalen och man behöver inte smita in bakom bardisken.;)

Ny snygg interiör och nya ut.emöbler.
Hela baren har fått en rejäl makeup
Det börjar fyllas på med fler folk ute på strandpromenaden, både unga och gamla och jag tror att en hel del turister har hittat hit redan. Inte den storm som det blir i slutet av april och under sommaren men det rör på sig i alla fall åt rätt håll. Fler och fler barare vid havet har öppnat och ställt ut sina möbler. Bara det är ett tecken bra nog.
Snart är det fullt i sofforna utanför tältet och soldyrkarna tar sig en kopp eller ett glas svalt vin och tittar på folkvimlet.

Hoppas att du hakar på, du som gillar att promenera, tag bara rejäla skor och glatt humör med dig så klarar du den här promenaden elegant, det lovar jag. Klockan 09.30 trampar vi iväg så sakteliga med våra två små glada hundar i kopplet och glatt humör i ryggan (vatten till hundarna och extra energi till gubbarna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar