tisdag 9 februari 2016

"Engelsk frukost" bra eller dålig? Det skall vi banne mig ta reda på...

Kommer ni ihåg förra våren då jag och min kompis Margoth testade Sangria i stan, det var det många som gillade. Jag har länge gått och letat efter något att undersöka, givetvis helt efter min egen smak, opåverkad av väder och vind, mutor och gratismat. Idag bestämde jag mig, blixtsnabbt. Har ju sett massor av skyltar, trottoar
pratare och inropare som reklamerar för sin "Engelska frukost" den normala varianten, inte den stora. Den är avsedd för feta engelsmän och engelska mamseller. Jag har valt den normala...
Fyra betyg kommer jag att jobba med och detta kan ta en sjuhelsikes lång tid. Dels måste jag vara svulten på morgonen och inte käka hemma och så måste jag har kvar av stadsunderhållet så jag slipper springnota.Tummen ner det betyder att restaurangen omedelbart skall ta bort rätten från sin meny, sedan kommer en etta en tvåa och en trea. Blir det en fyra då är det hela superbt, gott och prisvärt, mycket bra frukost med andra ord...

Nere i stan idag startade jag. Vi, Jonny och jag kom till restaurangen strax efter de att de öppnat och jag beställde in en "Engelsk frukost" med en kopp te, till oss var. Redan det första intrycket med två gubbar i stickade tröjoror gav känslan att detta skulle gå åt helvete. Mycket riktigt, tekoppen, en liten en, kom in. En tepåse och färdigfylld med vatten. Den han vi dricka upp inget hände. Plötsligt kom det fram en av männen i de stickade koftorna och bad om ursäkt, mannen vid spisen som skulle steka ägg och bacon hade skurit sig i fingret. En yngre man skar upp vitt bröd och ställde en korg på bordet, och gav oss bestick och servett. Fortsatt väntan.
Till slut kom tallriken med vår "Engelska frukost" ni kan själva se på bilden. Två stekta ägg, bra stekta, två skivor bacon, bra stekta, två matskedar tjock röra med vita bönor. Allt var kallt! Under tystnad och med ett litet flin i mungipan åt jag upp. Jonny försökte på bästa demokratiska vis supporta den kalla maten och detta hjälpte givetvis inte på mig och  mitt omdöme, nix!

Han gick för att betala och lämnade i god tro fram 10€. De två männen i stickade tröjor försökte med alla möjliga trix att få upp kassa apparaten men lyckades inte så det tyckte att 10€ fick vara jämt.
Jag kunde ju hålla mig för skratt för det var ju Jonny som betalat men då svajjade även hans demokratiska försök att rädda den urusla tallriken. -Det var som fan, var allt han sa. 10€ för det som vi fick in på bordet efter 30 minuters väntan det var saftigt.
Nej mina damer och herrar testen av "Engelsk frukost" började med ett rejält botten napp. Det blir en stor tumme ner och jag hoppas att rätten omedelbart suddas ut från menyn, som finns utanför baren. Just det Love Chocolate heter stället och ligger inne i stan. På vägen funderade jag på om det inte var städpersonalen som var på plats före både kocken, servitrisen och ägaren,,,vem vet. Förmodligen och det hoppas jag, så kommer jag inte att träffa på någon sämre variant än den här under resten av testen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar