Fortsätt till huvudinnehåll

Rolig idé som är värd att efterapa!

Min vänner Jonny och Git här nere på El Limonar i Torrevieja och jag umgås flitigt. De har blivit lite av min familj här nere och vi har mycket trevligt tillsammans. Bland annat så har vi valt att äta ihop tre dagar i veckan, oftast fler men tre organiserade middagar står det alltid på programmet. Det började med att Jonny lagade mat till Git och mig på måndag, sedan fortsatte Git att laga mat på tisdag och så var det min tur att ha dem som middagsgäster hemma hos mig på onsdag. I början var det fritt val som gällde men nu under de senaste fyra veckorna gjorde vi en riktig revolt och vässade till det lite extra. Första veckan var det nötkött som gällde, andra veckan var det kyckling sedan blev det vegetariskt, djupdykning på hav och nu väntar lamm den här veckan. Sedan går vi nog över till olika länder eller kanske det blir olika typer av rätter, som soppa, pasta, sallad osv. Vi får se efter besöket bland lammen den här veckan. Givetvis delar vi ut poäng från 5-10.

Första vändan gick Jonny loss på en rejäl hamburgare av nötfärs. Bland de bättre jag stoppat in i ansiktet. Var så här i efterhand lite för snål med poängen, men gjort är gjort.
Hur som helst så är detta väldigt jämt och det roliga är at det hela tiden har varit riktigt med variationer utom nu den här vecka då både jag och Git satsade på lammfärs fast i olika konstilationer så det blir nog spännande ändå.


Git hon spetsade till sig och gjorde fantastiska rullader på lövbiff fylla med örter. Ett gott mos på coccos och broccoli gjorde det hela ännu smakligare och hon fick lite högre poäng än Jonny. Vi har hela tiden legat ganska nära varandra poängmässigt också och det är roligt att se att våra smaklökar också verkar vara ganska lika inställda.
Nu var det bara jag kvar och jag hade nästan ingen koll på vad jag skulle bjuda på...

Då klickade det till och jag satsade på en rejäl och ganska mustig oxsvanssoppa som föll både Jonny och Git på läppen. Presenterade var sitt stort svansben till varje tallrik så man själva fick skrapa ut delar av det mycket goda och möra köttet. Fick samma poäng som Git och första veckans utmaning var över. Nästa veckas mat skulle handla om kyckling.

Nu var risken väldigt stora tt det skulle bli likvärdiga rätter men icke sa Nicke.Kycklingpresentationen kommer i nästa inlägg så det är bara att fortsätta bläddra.
Mycket glädje vid dessa middagar kan jag tillägga. Och ett glas gott rött eller vatten åkte ner under kvällen...




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis