måndag 16 maj 2016

Rolig idé som är värd att efterapa!

Min vänner Jonny och Git här nere på El Limonar i Torrevieja och jag umgås flitigt. De har blivit lite av min familj här nere och vi har mycket trevligt tillsammans. Bland annat så har vi valt att äta ihop tre dagar i veckan, oftast fler men tre organiserade middagar står det alltid på programmet. Det började med att Jonny lagade mat till Git och mig på måndag, sedan fortsatte Git att laga mat på tisdag och så var det min tur att ha dem som middagsgäster hemma hos mig på onsdag. I början var det fritt val som gällde men nu under de senaste fyra veckorna gjorde vi en riktig revolt och vässade till det lite extra. Första veckan var det nötkött som gällde, andra veckan var det kyckling sedan blev det vegetariskt, djupdykning på hav och nu väntar lamm den här veckan. Sedan går vi nog över till olika länder eller kanske det blir olika typer av rätter, som soppa, pasta, sallad osv. Vi får se efter besöket bland lammen den här veckan. Givetvis delar vi ut poäng från 5-10.

Första vändan gick Jonny loss på en rejäl hamburgare av nötfärs. Bland de bättre jag stoppat in i ansiktet. Var så här i efterhand lite för snål med poängen, men gjort är gjort.
Hur som helst så är detta väldigt jämt och det roliga är at det hela tiden har varit riktigt med variationer utom nu den här vecka då både jag och Git satsade på lammfärs fast i olika konstilationer så det blir nog spännande ändå.


Git hon spetsade till sig och gjorde fantastiska rullader på lövbiff fylla med örter. Ett gott mos på coccos och broccoli gjorde det hela ännu smakligare och hon fick lite högre poäng än Jonny. Vi har hela tiden legat ganska nära varandra poängmässigt också och det är roligt att se att våra smaklökar också verkar vara ganska lika inställda.
Nu var det bara jag kvar och jag hade nästan ingen koll på vad jag skulle bjuda på...

Då klickade det till och jag satsade på en rejäl och ganska mustig oxsvanssoppa som föll både Jonny och Git på läppen. Presenterade var sitt stort svansben till varje tallrik så man själva fick skrapa ut delar av det mycket goda och möra köttet. Fick samma poäng som Git och första veckans utmaning var över. Nästa veckas mat skulle handla om kyckling.

Nu var risken väldigt stora tt det skulle bli likvärdiga rätter men icke sa Nicke.Kycklingpresentationen kommer i nästa inlägg så det är bara att fortsätta bläddra.
Mycket glädje vid dessa middagar kan jag tillägga. Och ett glas gott rött eller vatten åkte ner under kvällen...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar