fredag 20 maj 2016

Tror ni inte att pojkjäveln vann igen...

En ny ros till alla mina vackra och goa kvinnor runt om i världen. Svartsjuk? Om min kvinna där hemma blir svartis? Skulle inte tro det, hon vet var hon har sin gubbe!


Det är hårda bud, hårdare än i Mellerud när betygen skall delas ut i vår matutmaning. Så hårda att Git nu vill ha en vecka med fri mat, vi får laga vad vi vill. OK, jag har en oöppnad burk pölsa, skall bara köpa hem lite potäter och en burk rödbetor så får vi se vad herrskapet Degerman säger om detta. Guld för mig men jag undrar om de köper röran.
Hur som helst så har jag faktiskt under den här veckan lärt mig att tycka om lamm. Inte den minsta lilla antydan till blöta Lovikavantar eller yllekofta vilket jag tidigare har utsatts för vid ett flertal tillfällen då jag tvingat i mig lamm för att försöka övertyga mig själv att det smakar bra. Just nu är lamm förbannat GOTT!

Jonny fick två niopoängare för sin lammfilé och det skall grabben ha. Det var otroligt gott och den tunna mycket fina rödvinsskyn satt som en fläskläpp. Jag lyckade häva mig förbi Git på en åtta och en nia för mina kvaddade lammjärpar. Det var nog såsen som gav flest poäng. Är rätt skaplig på att få till goda såser måste jag erkänna. Git borde ha fått extra poäng för sin presentation, den var snyggast. Med sina fyllda biffar, sås och en liten sallad på mangold tappade hon dessvärre bort en del smaker på vägen. Det var detta som resulterade i två åttor från den mycket kritiska juryn Jonny och mig.

Idag har vi en ny fredag på G vilket inte alls gör mig speciellt exalterad, tvärtom. Blir väl slötittande framför TVn med lite ost och kex som alla andra. Kanske man byter ut Cola Zero mot en oförfalskad och får i sig lite koffein och giftigt socker så att pumpen dunkar på lite snabbare och ögonbrynen åker upp i pannan (man kanske ser TVn bättre då)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar