måndag 13 juni 2016

Idag var det staden som drog....


Vi har ju en konstellation Jpnny, Git och jag. Dels med matlagningen men vi har även gjort upp en lista på saker som vi vill göra. Var och en på sitt hå¨ll och så sätter vi ihop alla tre och försöker göra verklighet av våra funderingar. Idag blev det bussresa ner till stan och promenad på piren bland annat...
 Varken Jonny eller Git hade promenerat hela piren ut, klappat fiskarhustrun på brösten och slagit handflatan i muren när man rundat fyren. Det gjorde vi idag,,,

Rondellflickorna är alltid på tå och här gör en av dem sig i ordning för dagens tuffa pass. Tycker verkligen synd om dessa jäntor som lockats hit med löfte om fina jobb och när de väl landar så tar man deras pass och andra ID-handlingar och så får de sälja sina kroppar ute på gatan. Fattar inte de som köper heller. De flesta kommer från Rumänien och andra östländer. Tragiskt, mycket tragiskt.
Massor av folk nere vid havet. Hela vägen in ifrån trappan upp till piren och ända ner till La Mata är det folk vid havet, Nere i "Pissviken"  badas det frisk och ingen verkar bry sig om att vattnet här inte är att leka med.
På Playa Del Cura och på Los Locos var det trångt idag vilket vittnar om att turistströmmen börjar öka.
Själv är jag en riktig badkruka och kommer så att förbi. Har man vuxit upp med massor av mil ner till havet och Muddus surmossa under skorna så undviker man saltat havsvatten det kan ni ge er fan på.
Vi käökade Tapas, drack lite gott rödvin + Aqua con gas både inne i staden och nere vid piren. Att förtära alkoholhaltiga drycker nere vid piren rekomenderas absolut inte. Nästan svenska priser gör att jag undviker detta i framtiden.

Just nu är det 30,1+ utanför ytterdörren och 28,5 här inne. Har startat propellern som hänger i taket inne i sovrummet så att jag kan sova. Gå och lägg er ni med s¨ni orkar upp och svettas i morgon med. Puss och kram och var rädda om er.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar