torsdag 11 augusti 2016

Värmen tar på krafterna...och det växer i krukorna :)


..de senaste dagarnas varma väder tar hårt på krafterna och med temperaturer mitt på dagarna som ligger nära 40+ och ibland flera grader över tär det på både turister och befolkningen. Den här mannen han tog sig en siesta på närmaste parkbänk. Han har till och med gjort hål i hatten för att få lite korsdrag runt öronen. Verkar inte vara den perfekta sovställningen men allt är ju bra utom det dåliga Flera av de som passerade förbi stannade upp för att förvissa sig om att mannen levde, och så var fallet. Detta hände mitt o centrala Torrevieja i förra veckan.

Lite is och Coca Cola både svalkar och blir en bra bild. Själv håller jag på med min lilla plantering och skotten växer som bara tusan. Skall plantera ut fler i rabatten och Git skall ta hand om hälften. 
Blomkål, sockerärter, gurka tre olika sorter, dill, rädisor och aburgine. Snart grönskar ena långsidan på uteplatsen och uppdrivningen fortsätter på baksidan av huset. Det skall bli spännande att se hur mycket som tar sig. Är lite osäker på en av plantorna där jag inte har skrivit någon liten "kom ihåg" lapp. Kan vara ett ogräs jag drivit upp. I så fall är jag den första trädgårdsmästare som odlar ogräs så de så. Lönsamt, nej för bövelen absolut inte men jäkligt roligt och visst är det väl lite häftigt att gå ut och plocka sig lite ur det egna landet. Måste inhandla lite med kryddväxter, dragon bland annat. Ni kommer väl ihåg min basilika buske ifjol?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar