söndag 7 augusti 2016

Vilket sjudundrande party det skulle ha blitt om alla grattulanter dykt upp!


Nu blev det så i alla fall. Det hela drog igång redan i förrgår då Jesper med lite assist av farsgubben Jonny gjorde paella när jag och tjejerna var på rocken nere vid havet i Punta Prima. Kolla vilken kreation och den bästa paellan jag ätit sedan jag kom hit ner till solens land. Ni specialkockar runt om i stan, släng er i väggen. Ring Degerman Jr och fråga hur man gör.

...här kommer kocken ut med sitt mästerverk och vi andra satt som fågelholkar med munnarna på vid gavel. Paellan smakade perfekt och
snapsarna före gjorde inte upplevelsen sämre. En enorm dan före dan upplevelse hade satt lite griller under stubben på den här gubben. En fantastisk lördag i mitt liv i goda vänners lag.
Vad kan en liten gube som mig mer begära, ja att hälsan skall stå en bi och att man får uppleva fler mästerverk av det här gänget. Och gissa vad, det skulle komma fortare än fort...

Hade beställt en gräddtårta med hallon av Git då hon frågade vad det var jag ville ha på min födelsedag....Grillad oxfilé med grillad kräfta och fräsch sallad med melon. Det var en födelsedagsmiddag som heter duga. Saknade bara originalfamiljen min kvinna och våra två barn i övrigt var det en av de finaste dagarna här i Spanien.

Det hela började med en ny variant på starter. Vodka, finska knackwürst och fyra såser med drag i. Wasabi, pepparot, Åländsk- och finsk senap att doppa korvarna i. Jättelyxigt och gott som fan.
Sedan tågade Jonny in med oxfilén grillad med 100% perfektion med en lika fint grillad kräfta på toppen. En flaska vältempererad Senorio de Gayan, Gran Reserva Carinena sköljde ner den goda köttbiten och kräftan. Maten smakade supoerbt och när sedan Jonny med en bricka med café Belmonte dök upp och Git i släptåg med en gräddtårta fylld med hallon och vaniljcreme då var det nära att gubben Järnepalm fick en tår i ögat. Som sig seden bör så sjöng man Bä bä vita lamm och hurrade för gubben.

Vad vore livet här nere i Spanien utan dessa fantastiska vänner, ganska ensamt skall ni veta. På flaskspelet grattades jag av mina klubbkamrater och fick två flaskor mycket fint rödvin och en ask choklad. Att fylla 73 år är banne mig väldigt roligt skall ni veta och vilken tur att inte alla som grattat mig på nätet, telefon och mail dök upp in persona, då hade vi varit över 200 på kalaset. Men miljoner tack till alla som kom ihåg mig och superduper kram till hela familjen Degerman både gubben och gumman, sonen och hans lilla familj, Ni är outstanding hela gänget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar