fredag 28 oktober 2016

Fattig men lycklig! Kan det vara nåt?


Kan kan ju säga det direkt, jag är en pengalös liten gubbe men jag har förbannat trevligt ändå. Man snackar hit och dit om att pengarna inte räcker till. Det är allvar de gör inte det, inte ända fram till nästa stadsbidrag ramlar in på kontot. När jag har betalat min hyra, TV och Internet här nere då har jag i runda slängar 1.900 kronor kvar att leva av tills nästa stadsbidrag sätts in på kontot.
Nåväl jag skall inte gnälla för jag har en fantastisk familj där hemma i vinterlandet jag har inte lagt några pengar på hög när det fanns och detta får jag givetvis sota för idag. Så felet är till 100% mitt eget.

Även om det svider i lädret en del dagar då man kanske är sugen på något lite extra eller känner för att bjuda mina fantastiska vänner. ( de håller mig faktiskt flytande i mångt och mycket) på restaurang och skippa den egna maten. Det skall jag villigt erkänna. Men trots denna ebb i kassan så är jag fantastiskt lycklig. Tre fantastiska människor hemma i Sverige som älskar mig, trots den jag är inklusive alla mina fel och brister. Två fantastiska människor här nere, J&G som håller mig under armarna, när de ser att det börjar damma när jag försöker öppna börsen. Detta inklusive alla de andra fina kamraterna jag har här nere i solens land gör att jag ser solen även om det verkar mörkt ibland.
Jag spelar petanca, kastar pil, umgås mycket med mina vänner, äter förhållande vis mycket bra mat och dricker en flaska rött lite då och då..

Är fortfarande ganskan stark trots en jävla massa födelsedagskalas och jag håller kroppen i form genom lite hantelgymnastik, långa promenader och ett sjuhelvetets glatt humör- Mina två hundar, lilla soptunnehunden Goza som växer för var dag som går och så gamlingen Jippi som lullar på i samma takt som jag själv, kräver ständig uppbackning. En sover vid fötterna och en bakom ryggen min. Nu kommer en del fisförnäma käringar att gå i spinn men detta skiter jag i. De har ofta en halvfull, orakad, snarkande gubbe bakom sin rygg, eller framför sig. Mina små hundar ligger blixtstilla hela natten och de varken fiser eller snarkar som käringarna och gubbarna gör, så de så. De badar och luktar gott, det gör inte alla människor jag känner. Jag behöver ingen väckarklocka heller. Mellan 06.00 och 06.15 kliver lilla Goza upp bakom min rygg och vill gå ut och pinka. Gamlingen följer med och jag sätter mig och pinkar på toan. Sedan kan vi slöa en halvtimme ovanpå sängen eller i soffan innan jag vevar igång för fullt...Denna vackra kaktus tillägnar jag alla som låter sina hundar vara med, få ligga i sängen, sitta i fåtöljen eller finsoffan. Hur jävla ren är faster Greta eller morbror Nisse? Kolla ni i soffan eller fåtöljen när de gått hem skall ni få se...de kanske luktar gott men det är bara för att dölja den andra doften.

I morgon spelas det petanca igen och på söndag och på tisdag och till och med på onsdag, torsdag och fredag. Sen börjar vi om med lördag och söndag och så rullar det på hela tiden. Vi har verkligen roligt och det är ett mycket muntert gäng som vi har samlat ihop. Nya medlemmar kommer nästan varje dag och vi tar emot dem med öppna armar och ett leende. Vi växer kanske lite för fort, men vi låter profilen ligga lågt, vi smyger igång oss. Nu smyger jag ner i soffan och skall se om det finns något att glutta på innan jag fäller ihop min lekamen. God natt på er hela gänget och glör för fan inte bort att älska varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar