söndag 27 november 2016

En flopp i år igen!


Var nere i stan igår eftermiddag och lyssnade på den nordiska sångkören där man som hos så många andra sångkörer har en organist/pianist som spelar så man tror att fan själv är lös. Av de små flickornas sång hördes inte mycket och inte heller kunde 25 skönsjungande damer och herrar överösta hans ihärdiga dunkande på tagenterna. Tycker att man skall släppa loss gubben ensam på sitt piano så han får spela ifrån sig innan de som skall sjunga kliver upp framför altarringen. Den gamla kyrkan, som är mycket vacker dessutom, var fullsatt till sista bänk + massor av stolar. Stämningen fanns där. När pastor Lidén började mässa (faktiskt en riktig trevlig präst, som inte öppnade showen med att skälla på oss och tala om vilka syndiga människor vi är) då smög jag ut och tog mig ett glas rött på restaurangen på andra sidan gatan tillsammans med några golfspelare från Stockholm.
PS: Den däringa Hosianna Davidsson måste ha varit en stor idol

Om det var galet inne i herrens hus så var det ännu värre utanför, JA det småpissade från skyn, men detta kan man inte göranågonting åt. Men att år 2016 i teknikens värld inte kunna montera upp en högtalranläggning som fungerar det är svagt, mycket svagt. Det var likadant både 2014 och 2015 och barnen från Svenska skolan som skulle sjunga det hörde bara de som nästar stog uppe på scenen själva och så måttet....det fanns inte en endaste lampa i den i år väldigt fina lilla gran man importerat från Småländska höglandet. Den stod där helt naken så den gick inte att tända. Uruselt!
Svenska kyrkan gjorde som vanligt skapliga pengar på att sälja överkokt varm korv till överpris och strömmen till glöggkokarnas platta nådde inte fram så man bjöd på kall glögg detta år....
Konstigt att alla skandinaver blir lite småreligiösa den här tiden på året. Det känns precis som att nu är det tid att försöka sona sina synder genom att stå med knäppta händer, slutna ögon och frysa om fötterna framför Guds hus...Jag säger då det, vilket larv.

1 kommentar:

  1. Haha man kan inte mer än att skratta åt eländet. Vi var förbi där vid 15-tiden och konstaterade att man inte ens satt en slinga i granen i år. Med tanke på det risiga vädret beslöt vi oss att stanna hemma med varm glögg istället. Hörde att inte högtalaranläggningen heller fungerade. Och krubban är ju inte heller klar. Det tycks ha varit ett klokt beslut att stanna hemma

    SvaraRadera