Fortsätt till huvudinnehåll
Badande damer nere i den rosa saltsjön, förbjudet men härligt för de som vill
svalka sig i saltlake ett par minuter.

Den kortväxte Knut allmänt kallad "Knutte" Larsson hade gett sig fan på att han skulle avlägsa den elake grannfruns postlåda denna nyårsafton. Knut "Knutte" Larsson skulle fylla nio år till våren och hela det halva året hade han sparat sina veckopengar för att kunna inhandla bomber och raketer. Hur detta skulle gå till hade även Knutte planerat in i minsta detalj. På torget hade en förening satt upp en Friggebod där man sålde alla de sortes pyrotekniska förnödenheter för att skjuta in det nya året. Där fanns även pjäser som skulle flytta grannfruns illröda postlåda ett par kvarter bort. Mannen som ägde "raketkuren" hette Okar Lund. Han var en glad man med stora kraftiga pröjsare och hade lätt för att skratta, en glad skit med andra ord.
Detta hade "Knutte" tagit fasta på och den glade Oskar Lund hade en viktigt roll i "Knuttes" planerade anfall mor grannfruns postlåda. Oskare Lund gillade pizza ja han inte bara gillade det utan fullständigt älskade  den runda varma mackan med diverse överblivet smörgåspålägg på. Favoritstället, dit Oskar brukade vallfärda flera gånger i veckan var  La Sierra Bar & Pizzeria som ägdes av Mohamed och hans fyra bröder. Tre av dem hette också Mohamed den fjärde heter Sven och var så att säga ett barn kommet av ett ingifte för ganska lång tid sedan. Mohamed heter de flesta nu för tiden här i förorten.
Oskar och Mohamed var huvudaktörer i det spel som den 9-årige Knut "Knutte" Larsson skulle genomföra.

När det var som stressigast i raketkiosken och borta på pizzerian så tog lille "Knutte" fram sin mobiltelefon och lade en tunn näsduk som han lånat i en av sin mammas byrålådor. En tunn rosa sak med en broderad röd ros i ena hörnet. Lade näsduken över mikrofonen på telefonen och slog numret till "raketkuren".
-Hallå Oskar här vad vill du ha? Lille Knutte tog fram sin mörkaste röst och sa mycket sakta, Hej Oskar det är Mohamed på pizzerian här. Kan do hjälpa mig lite extra idag? Knutte väntade och Oskar svarade direkt; - Javisst Mohamed vad vill du ha jag fixar det givetvis. Samtidigt kände han suget av en rykande varm pizza i näsborrarna..
-Jo do forstår, mycket folk och jag vill festa lite klockan 12 när vi stänger, men hinner inte komma och köpa raketer.
-Jag förstår, jag förstår sa Oskar och i fantasin satte han just tänderna i en het Bonanza med massor av skinka och vitlök..vad vill du ha för pjäser, Mohamed?
-Tänkte mig en rikig bomb do vet, en som smäller av bara tosan och fyra fem bra raketer! Kan inte komma men jag kan skicka Svens lille grabb do vet.
.-Han tar med pengar och du komma in nästa år och käkar lite gratis pizza min kompis, do vet?
-Skicka do ner gabben så fixar vi detta, och ha ett riktigt Gott Nytt År på dig Mohamed.
-Samma samma svarde lille "Knutte" och stängde av telefonen. Saken var klar nu skulle grannkäringes röda postlåta vara ett minne blott om några minuter....

Knut visslade när han gick över torget fram mot "raketboden" och klev kaxigt in genom dörren. Nådde knappast upp till disken och sa; -Hej, farbror Mohamed har skickat mig för att hämta lite raketer, här har du pengar. Knut tog sina surt ihopsparade pengar som han hade växlat in till sedlar på banken dagen innan och lade dem på disken. -Nej tag bort pengarna grabben, jag fixar detta med Mohamed nästa år sa Oskar och skrattade så att pröjsaren vippade under näsan på honom. Han sköt tillbaka sedlarna som lille Knutte genast stoppade på sig igen. Oskar böjde sig ner under disken och plockade upp en liten ask, såg sig omkring och räckte över den till Knutte -Här får du lite tigerskott så du också kan smälla lite sa han och klappade Knutte på huvudet.

Rak i ryggen promenerade Knut Larsson hem till sig. I en påse hade han fem rejäla raketer och en bomb som inte skulle gå av för hackor + en ask med 25 tigerskott.
Ett par timmar senare small det så att fönserrutorna krossades och föll ur sina ramar samtidigt som en röd postlåda svävade fram högt uppe i luften samtidigt som det brakade loss igen och fem visslande raketer och 25 tigerskott brakade av mellan husen där Knut Larsson bodde med sina föräldrar och sin lilla syster.
Grannfrun, vars postlåda nu hade landat på en balkong 246 meter längre bort, fick väckas upp med lite amonialk under näsan och en frysklamp på skallen. Masonitskivor spikades för de trasiga fönster rutorna. Postlådan kom aldrig tillrätta men den hamnade förmodligen i soporna.

För Knut "Knutte" Larsson blev detta hans i särklass bästa nyårsfaton. Inne i pizzerian funderade Oskar och Mohamed tillsammans över vad som hänt medan de åt varsin pizza Bonanza med extra sallad. På torget gick kommersen sin gilla gång och den elake grannfrun hade skaffat sig en ny postlåda, den här gången en grön av hård plast och hon var numera väldigt försiktig med att reta upp sig på den kortväxte Knut "Knutte" Larsson och hans vilda levene i huset bredvid.

Med denna lilla historia från fantasins värld vill jag önska alla mina läsare och följare ett riktigt GOTT NYTT ÅR med en förhoppning om hela postlådor och ett friskt liv under de sista timmarna i år och alla de kommande under 2017.
Puss och kram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis