lördag 31 december 2016

Badande damer nere i den rosa saltsjön, förbjudet men härligt för de som vill
svalka sig i saltlake ett par minuter.

Den kortväxte Knut allmänt kallad "Knutte" Larsson hade gett sig fan på att han skulle avlägsa den elake grannfruns postlåda denna nyårsafton. Knut "Knutte" Larsson skulle fylla nio år till våren och hela det halva året hade han sparat sina veckopengar för att kunna inhandla bomber och raketer. Hur detta skulle gå till hade även Knutte planerat in i minsta detalj. På torget hade en förening satt upp en Friggebod där man sålde alla de sortes pyrotekniska förnödenheter för att skjuta in det nya året. Där fanns även pjäser som skulle flytta grannfruns illröda postlåda ett par kvarter bort. Mannen som ägde "raketkuren" hette Okar Lund. Han var en glad man med stora kraftiga pröjsare och hade lätt för att skratta, en glad skit med andra ord.
Detta hade "Knutte" tagit fasta på och den glade Oskar Lund hade en viktigt roll i "Knuttes" planerade anfall mor grannfruns postlåda. Oskare Lund gillade pizza ja han inte bara gillade det utan fullständigt älskade  den runda varma mackan med diverse överblivet smörgåspålägg på. Favoritstället, dit Oskar brukade vallfärda flera gånger i veckan var  La Sierra Bar & Pizzeria som ägdes av Mohamed och hans fyra bröder. Tre av dem hette också Mohamed den fjärde heter Sven och var så att säga ett barn kommet av ett ingifte för ganska lång tid sedan. Mohamed heter de flesta nu för tiden här i förorten.
Oskar och Mohamed var huvudaktörer i det spel som den 9-årige Knut "Knutte" Larsson skulle genomföra.

När det var som stressigast i raketkiosken och borta på pizzerian så tog lille "Knutte" fram sin mobiltelefon och lade en tunn näsduk som han lånat i en av sin mammas byrålådor. En tunn rosa sak med en broderad röd ros i ena hörnet. Lade näsduken över mikrofonen på telefonen och slog numret till "raketkuren".
-Hallå Oskar här vad vill du ha? Lille Knutte tog fram sin mörkaste röst och sa mycket sakta, Hej Oskar det är Mohamed på pizzerian här. Kan do hjälpa mig lite extra idag? Knutte väntade och Oskar svarade direkt; - Javisst Mohamed vad vill du ha jag fixar det givetvis. Samtidigt kände han suget av en rykande varm pizza i näsborrarna..
-Jo do forstår, mycket folk och jag vill festa lite klockan 12 när vi stänger, men hinner inte komma och köpa raketer.
-Jag förstår, jag förstår sa Oskar och i fantasin satte han just tänderna i en het Bonanza med massor av skinka och vitlök..vad vill du ha för pjäser, Mohamed?
-Tänkte mig en rikig bomb do vet, en som smäller av bara tosan och fyra fem bra raketer! Kan inte komma men jag kan skicka Svens lille grabb do vet.
.-Han tar med pengar och du komma in nästa år och käkar lite gratis pizza min kompis, do vet?
-Skicka do ner gabben så fixar vi detta, och ha ett riktigt Gott Nytt År på dig Mohamed.
-Samma samma svarde lille "Knutte" och stängde av telefonen. Saken var klar nu skulle grannkäringes röda postlåta vara ett minne blott om några minuter....

Knut visslade när han gick över torget fram mot "raketboden" och klev kaxigt in genom dörren. Nådde knappast upp till disken och sa; -Hej, farbror Mohamed har skickat mig för att hämta lite raketer, här har du pengar. Knut tog sina surt ihopsparade pengar som han hade växlat in till sedlar på banken dagen innan och lade dem på disken. -Nej tag bort pengarna grabben, jag fixar detta med Mohamed nästa år sa Oskar och skrattade så att pröjsaren vippade under näsan på honom. Han sköt tillbaka sedlarna som lille Knutte genast stoppade på sig igen. Oskar böjde sig ner under disken och plockade upp en liten ask, såg sig omkring och räckte över den till Knutte -Här får du lite tigerskott så du också kan smälla lite sa han och klappade Knutte på huvudet.

Rak i ryggen promenerade Knut Larsson hem till sig. I en påse hade han fem rejäla raketer och en bomb som inte skulle gå av för hackor + en ask med 25 tigerskott.
Ett par timmar senare small det så att fönserrutorna krossades och föll ur sina ramar samtidigt som en röd postlåda svävade fram högt uppe i luften samtidigt som det brakade loss igen och fem visslande raketer och 25 tigerskott brakade av mellan husen där Knut Larsson bodde med sina föräldrar och sin lilla syster.
Grannfrun, vars postlåda nu hade landat på en balkong 246 meter längre bort, fick väckas upp med lite amonialk under näsan och en frysklamp på skallen. Masonitskivor spikades för de trasiga fönster rutorna. Postlådan kom aldrig tillrätta men den hamnade förmodligen i soporna.

För Knut "Knutte" Larsson blev detta hans i särklass bästa nyårsfaton. Inne i pizzerian funderade Oskar och Mohamed tillsammans över vad som hänt medan de åt varsin pizza Bonanza med extra sallad. På torget gick kommersen sin gilla gång och den elake grannfrun hade skaffat sig en ny postlåda, den här gången en grön av hård plast och hon var numera väldigt försiktig med att reta upp sig på den kortväxte Knut "Knutte" Larsson och hans vilda levene i huset bredvid.

Med denna lilla historia från fantasins värld vill jag önska alla mina läsare och följare ett riktigt GOTT NYTT ÅR med en förhoppning om hela postlådor och ett friskt liv under de sista timmarna i år och alla de kommande under 2017.
Puss och kram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar