måndag 19 december 2016

Vindsurfing och upphinkning av 1.600 liter vatten!

...han är tuff min kompis Jonny. Det kan ni ge er fan på. Igår så kröp han ner under jord till ett pumphus som blivit fyllt av vatten under det västra regnandet här under ett par dagar. Husäägaren hade fått larm om att det var något elektriskt fel på hans fastighet och Jonny rycker ut. Jag hängde med av bara farten.

I pumprummet, 3 meter under marken vid sidan av poolen var det vatten ända upp till fjärde steget och eftersom regnvädret över Torrevieja hade lagt beslag på alla bärbara pumpar så var det bara att ta ett rep och en hink och börja tömma håler. Pumpen stod under vatten så det var detta som förorsakade elfelet.

1.600 liter vatten hinkades upp och jag förmodar att Jonny har lite mer träningsvärk än mig för han drog upp tre gånger så många hinkar som mig.


Åkte ner till stan för att inhandla lite julklappar till mina troll där hemma och det var fortfarande friska vindar som drog in över Medelhavet. Ingen av de som älskar vatten räds för varken starka vindar eller kallt vatten. Nej min själ. Ett helt gäng med friskusar trotsade vågorna och svingade sig upp på sina surfbrädor. Massor av flanerande turister och fast boende människor på sin dagliga promenad längst med havet stannade upp och beundrade surfarna. Dessvärre hade jag bara min mobil med mig men jag fångade några av dem ridandes på vågen i alla fall.

Om någon timme lyfter jag från Alicante mot Landvetter i Göteborg och min väntande familj. Blir hemma i det svenska vintervädret i 14 dagar sedan återvänder jag ner till ett förmodat lite bättre klimat igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar