måndag 16 januari 2017

nu skall den spanska våren snart komma farande....


Den spanska solen, eller det är ju egentligen samma sol uppe i Angered också, den börjar värma allt tidigare och mer för varje dag som går. Den här vintern nere i Torrevieja har varit den kallaste sedan jag beslutade mig för att vistas här. Förvisso inga minusgrader utan bara plus, men inte så många. Utanför mitt fönster är lägsta temoeraturen 6,5+ men idag var den uppe på 11,5. Visst är det vackert när solen sänker sig över bergen och odlingarna dignar av färska apelsiner och citroner? Jordärtskockorna breder ut sit i stora fält och de spanska odlarna ser till att resten av världen bland annat alla gråmulna svenskar får färsk frukt på bordet. Jag pressar min jucie själv med apelsiner från de träd som husägarna till den balkong jag står och plåtar ifrån äger. Dessutom börjar J&G:s apelsiner också vara färdiga till att plockas. Lyx som jag sätter extra stort värde på. Om jag sedan blir orange till färgen det skiter jag i.

Har varit på två kalas på en vecka + ett mingel.


Först och främst fyllde den eminenta lilla tidningen Skandinaviska BLADET fem år och kom ut med sitt jubileumsnummer (du kan få det digitalt om du går in på www.skandinaviska-bladet.com och det kostar ingenting) presenterade sina nya lokaler och EXPO SPAIN den kommande mässan. Massor av glada människor vackra kvinnor och normala gubbar åt små goda snittar och drack Cava, rödvin eller bara vatten.
Lokalerna ligger uppe i Villa Martin högst uppe på "gräddhyllan" och vi hittade dit tack var lite deckararbete av oss alla fyra. Monicha och Bessie tog emot med rödmålade läppar och stora leenden. Stämningen var hög och alla rosade BLADET och de två tjejernas arbete unde de fem år som gått sedan tidningen kom jut. De elaka tungor som förutspådde ris och elände för att det var fredagen den 13 januari som starten gick, de har fått bita sig i tungan och blåst iväg på sina kvastar. Vackra damer drack cava och jag är ju inte sen med min kamera då sådant dyker upp.
Inte nog med detta. Nu gick vår lilla granne och klubbkamrat Catarina och fyllde år också så det blev en liten fin middag med god mat och gott rödvin på Gran China Vi skålade och hurrade och startade givetvis upp med lite Cava innan vi gick bort till kinesen. Tänk vad livet är underbart och bättre blir det om två dagar då stadsunderstödet kommer in på kontot.
Calle-GAIS har fixat medicin till min trassliga axel och de värktabletter jag fått, illgröna små kapslar har hållit armen i schack, Nu börjar jag med inflamationshämmande i  morgon, två om dagen och så skall allt vara borta om tio dagar, hoppas jag. Inte jag själv men problemet med min högra axel så klart. I morgon tisdag tränar vi igen och ser fram emot en av årets tuffaste matcher på fredag. Då möter vi nämligen Domino Dynamite och vi skall verkligen ge dem ett par rejäla matcher den saken är klar. JUtan tvekan går vi mot seger!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar