söndag 5 mars 2017

Duellen BMW contra Chevrolet vanns av Fiat 500!
Jonny och jag tog oss en tur upp till Montesino och söndagsträffen vid hotellet där man första söndagen i månaden ställer ut allsköns fordon från förr och nu. Vräkiga amerikanare så att "raggar-nerven" blossar upp hos gubben och man minns de hela framsäterna och filten i baksätet, klarsynt som om det vore igår. Kommer även ihåg alla infarter till timmervägarna mellan Jokkmokk och Gällivare ;)

Men vi var nyfikna och det händer ganska mycket roligt i den lilla staden Montesino. Tänkte att det skulle bli en liten tävlan mellan USA och Tyskland, mellan BMW och Chevrolet då det fanns två festliga modeller från lite olika årtal. Den sportiga BMWn fick direkt stryk av den bredkäftade, mintgröna Chevan men tog tillbaka lite så man träffade på den äldre röda paddliknande BMWn kontra åldringen, gangsgter-Chevan som tyvärr var sönderlackad. HAde den varts skinande svart eller kanske den mörka vinröda färgen som var original då hade Chevrolett vunnit med klara 3-0 nu vann de bara med, 2-1. Ja ingen av dem vann tyvärr. Det gjorde den lilla vita Fiat 500:ran på bilden högst upp. Jonny sa direkt att här har vi något extra, Fiatexpert som han är .
Och mycket riktigt man såg det på bakluckan som inte stängdes ordentligt. Han var den lille plutten laddad med en Abarth-motor och frågan är om några av de andra fullbloden som stod parkerade hade haft en chans att hänga med. Applåder och busvisslingar och Fiaten och dess ägare en äldre engelsk gentelman i norsk lusekofta log med hela ansiktet. Ja förrestan man kan ju inte le med så mycket annat. Ögonen kan spegla viss glädje har jag hört.

Här får nien BMW en Jaguar två Chevrole att glutta på. Det får räcka för den här gången.

Bredkäftad som en riktig padda flinade den här Chevan åt besökarna. "Raggarnerven"n kom i dallring för en kort sekund. Den äldre varianten gjorde inte saken säömre. En sådan här bil hade Åke Johansson där hemma i byn, en mörk vinröd sak som vi åkte till Gällivare och Jokkmokk i.
Ashäftig kärra som visade Porjusgrabbarnas skärpa även då det gällde bilar.

Svart eller vinröd och Chevrolet hade kanske vunnit. Snyggt iordningjort med åt helvete fel färgmässigt Den gamla Chevan rullar än och det glädjer säkert måga, mig bland annat.

Gillar ni gamla godingar kan ni hu åka ut till Monbtesina första söndagen varje månad. De håller till bara en bin inna man kommer in i själva stan. Vid det hotell som ligger på höger hand om du kommer från Quesada/
Torrevieja.
Givetvis fanns det många mer fina objekt och en del var faktiskt till salu dessutom. Så...är du sugen på att införskaffa dig en värstingbil så kanske det är värt ett besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar