måndag 13 mars 2017

Superskinka, gott vin, bananer och blått vin! Plus en skvätt 65-årig Brandy! Kan det vara nåt för en gubbe från Porjus?


Den Internationella mässan i Torrevieja som genomfördes under lördag och söndag bjöd på många rolkiga utställare. Själcva utställningshallen Salonesbahia nere vid Torre Del Moro fylldes av olika Skandinaviska företag. Allt frå försäkringar, fastighetsmäklare, cykelleverantörer och Internbetleverantörer, mat, dryck och markiser,

Blått vin serverades både med och utan bubblor. I Sverige dricker  eller drack A-lagarna rödsprit silad genom en limpa. Här producerar man blåsprit dock ej med så hög styrka och säljer på flaska. Företaget men en glad pigg norrman heter -Vino Casa Vital- och grabben heter Åge Folkesad.
Kän fram till hans monter ringlade sig sakte gran hela mässdagen då jag fanns på plats och han hade förutom det goda blåa vinet den klart finaste monterplatsen på hela mässan.

Inte långt från honom stod en annan alkohlhaltig gubbe och bjöd på den absolut godarse Brandy jag smakat.

Först en riktigt god 15-åring som efter lite kallt vatten byttes ut mot en riktig tungviktare. en 65-år gammal Brandy som numera säljs på flaska för ganska stor summa pengar. Jag köpte ingen men lät mig väl smaka av dessa goda gyllene droppar.
Miguel heter den glade mannen baom dessa celeberiteter inom dryckjom och det tror farfar att han sken som en sol med flera kartonger av dessa godsaker baom ryggen.

Som kontrast till den goda Brandyn böd montergrannen på en utsökt god skina som bara snmalt i munnen. Antar att den kom från de svarta grisarma och var välhängd för den smakade himmelsk gott. Skinkan kom från samma monter som den Holländske vinhandlaren Alain De Neef lät mässbesökarna smaka på hans utsökta viner både vitam, röda och rosé. Godast var Fastighetsbyråns Veronica Wallmans årgångm som slank ner lätt som en plätt i en torr hals.

Detta var första mässan på länge här i Torrevieja och snart är det dags för nästa. Skandinavian Expo kommer att genomföras under dagarna tre mellan den 27 till den 29 oktober i år. Platsen för den blir Villa Salada och man räknar med både deltagar- och besöksrekord. Bessie Gamarra och hennes mamma Monicha Blomberg ligger bakom det hela och det blir de två kvinnornas 8:e mässa i Torrevieja.

Jag trampade runt och fick lite nostalgikänsla i kroppen, Mina dagar hemma i Götegorg bestod ofta av mässbesök. Både på Bokmässan, Dagens Hushåll och inte minst den store turist och resemässan TUR.
Lite skillnad var det men känslan fanns där i alla fall.

Mässans bästa reklamplats har min gode vän Bob på DVBLab. Här i sin monter med ung vacker norska som fick många nya kunder att teckna både internet och TV-abbonemang under de två dagarna som mässan varade.

Nu är den här dagen till ända och det gä'ller att komma fort ner under lakanet så att man inte missar sin skönhetssömn. Ni vet väl att man läker alla eller i de flesta fall de flesta krämporna i kroppen om man sover. Helst mer än 8 timmar per dygn då ör du laddad för nya äventyr nästa dag. Med mina 4-5 timmar så är det inte mycket krut i gubben, kanske tur att jag överbhuvudtaget kan ta mig framåt? Nej fur bövelen fort ner i sängen.
God natt Viola i Björkelund kommer du ihåg när vi dansade "tryckare" på gamla Bodensia? Jasså inte det, synd för det gör inte jag heller!1 kommentar: