tisdag 27 juni 2017

Spelevinkar och abrovincher, allt på samma gång.....Hela rövargänget samlat på La Casona
Vilken härlig kväll med goda vänner. Det är få förunnat att ha så många goda vänner som jag har, tyvärr. Jag är lyckligt lottad och i går var det dags för ett nytt äventyr. Den här gången med Tobbe och hans lilla IQ-laddade Marita, deras goda vänner, nu även mina goda vänner Stefan och Anette. Jonny och jag blev medbjudna ner till stadens sus och dus och som den födda lantlolla man är så smög jag mig nära husväggarna ner till den restaurang vi skulle embarkera vid åttatiden. Jonny som är född i Norrtälje, nära huvudstaden han går längst ut på trottoarerna.

Vi han precis sätta oss ner på La Casona, Tobbe och Maritas lilla favorit inne i stan, och boka plats för sex personer då de dök upp. Grabbarna först för de går inte och kollar i varenda skyltfönser, Damerna kommer skrattande en stund senare.
Anette, spelevinken
Vi beställer, Tobbe väljer vin och  maten kommer in, snabbt och lätt via en riktigt trevlig servitör som snackar lite svenska och tar en jäkla fin bild på oss med min telefon. Eftersom jag ligger ganska lågt då det gäller fisk av en anledning. Är så satans allergisk mot vissa sorter så jag fegar ur ibland. Men...sjötungan med ett bautaben i mitten kunde jag inte motstå. Den smakade fantastiskt bra!
Anette och Stefan ser ni på bild. De skall resa hem om någon dag, en dag tror jag men Tobbe och Marita sparar jag på ett par dagar till.

Det blev en fantastiskt trevlig kväll och det promenerades först till busshållplatsen vid hotell Fontana där vi klart kunde konstatera att första bästa buss inte skulle komma inom en halvtimma. -Då är vi redan hemma om vi går, sa Tobbe. Jonny som skulle iväg redan innan fan fått på sig kalsingarna ville gärna få ett par timmar i lopplådan så vi traskade iväg hemåt.
-Jag måste ha vatten! Stefan måste in på Carrefoure för att köpa mera vatten så det blev en sväng precis innan de stängde. Jonny fortsatte hemåt och vi andra satte oss utanför och väntade. Tiden gick och till slut kom han ut med händerna fulla.

Stefan Bulldozer
Stark som en björn svängde han fram med både vatten och frukostmat som om det vägde ingenting. Tobbe som är en snäll person han ville ändå offra sig och tog hand om drickapacken. Damerna, sin vana trogna, kom långt efter. Jag hakade på hem till tre våningshuset och vi fortsatte en lång stund med lite rom ute på deras gård innan jag med knarrande knän reste mig och vinglade hemåt till El Limonar.

En fantastiskt trevlig kväll med god mat massor av skratt, fem fina kamrater och riktiga spelevinkar hela gänget, När jag knackade igång den här gamla burken då såg jag ett inlägg från Anette.
"igår träffade jag Allan Karlsson och Crocodile Dundee" skrev hon på sin fejja. Attans jänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar