tisdag 6 juni 2017

Sveriges Nationaldag och morsan hade varit 111 år!

Maistro himselfd, Mikke ser nöjd och glad ut som vanligt
Ingen finsk tango, men en svensk smygare tog
den finske maffialedaren hand om. Lite
försiktigt för frugan satt och spanade en bit bort.
Att jämföra Norges 17 maj med våran 6 juni är som att pissa i en bäck i Tibro och tro att det blir översvämning i Vänern. Men...vi hade i alla fall lite hålligång uppe på svensken och jag fick krama om två norska damer i dansens virvlar. Ja virvlar och virvlar det var väl att ta i. Trasslade i alla fall in mig i musikanläggningen och både damen och jag kom oskadda därifrån. Två vackra finskor, Maria och Miia (jag har lite förkärlek för finska damer, vet inte varför) de hoppade upp och sjöng duett och sedan tog Maria hand om mikken själv och rev av Viva Espania så att tältpinnarna kroknade och glasen sprack. Tänk att en liten kantor har sådana hemligheter att stoltsera med. Gubben stolt som en Leghorns tupp i Kemi satt och log i ena hörnet. Hela den finska maffian fanns på plats och hjälpte oss tröga svennar att hålla flaggan svajande lite grann i alla fall. Musikanten, skånske Frank Cinatra öste på med både Pärleporten och svenska godingar från tiden då en annan även var till salu på dansgolven runt om i världen.

Börje och Britt fanns på plats. Hon lika vacker och elegant som vanligt och han uppsnofsad med ljusgrön skjorta av senaste modell och luktade som flickorna på Place de Doret i Paris. Med sig hade de ett livat och glatt gäng från San Luis. Min vackre granne som jag aldrig sett fanns också där och kärleken blomstrade mellan herr och fru Blomster (se bild)
Mikke sin vana trogen lyckades igen, Jag valde sjötunga, perfekt och de tre små svenska tapas som förrätt höll också måttet. Inne i köket (skrubben) slet Betty och min lilla arabiska pärla och svärmorsdrömmen med vit skjorta seglade elegant mellan borden och serverade vin och mat med elegans.
En jävla trevlig kväll med andra ord. Tack för danserna, tack för alla kramar och pussar, om ni visste vad jag mår bra av sånt. Nu kommer det bilder.
Bouleros nyförvärv Berit och Jonny väntar på matenmin lilla Habibi och Betty slet inne i köket. Fullt ös!

Blomstrande kärlek. Nyblivna Fincaägarna BlomsterKenneth och Börje tar i när Pärleporten spelades. Synd att
de sjunger på skånska så man inte förstår ett ord.

Ett riktigt partygäng. Har sett dem förr ;)

Glatt gäng med min okände granne, en stilig kvinna med
trevlig gubbe och liten hund.
Miia och Maria sjöng vackert och gästerna hakade på.

Finska maffian med vackra flickor och tuffa grabbar. 

Fins SISU av bästa sort. Maria Ruottinkoski tog hand om mikken
och blåste av Viva Espania så glasen hoppade på borden.
Gösterna hakade på då Mari drog å med Viva Espania.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar