måndag 6 november 2017

JAZZ, SÅ IN I BOMBEN BRA!


Det svängde som bara fan!
Bakom trummorna satt Mikael Rösten, en ung mäklare här i Torrevieja. Driver sitt egna företag tillsammans med sin bror som fortfarande bor kvar i Sverige. Familjefar med söt fru, pigg liten grabb och luden hund.
Jonny min kompis här nere hade fått ett tips av Mikael att han och några grabbar till spelade på lördagarna mellan 20 och 22 nere på Carsagrande en stor restaurang i hörnet av Calle Gravia och Avda Roza Mazon Valero. -Kom dit och drick ett glas rött och lyssna sade han till Jonny.

Peter Öhman altsaxofon
Jonny som inte vilar på lagrarna han tände direkt och så passade vi på att plocka med oss Ingvar "Nisse" Johansson, pigg Göteborgare som spelar petanca med oss i Boulero. Vi blåste ner nu i lördags. Jag, lite si och så, var inte riktigt på för jag har vid några oförutsedda tillfällen hamnat mitt uppe i jazz där alla blåsare spelar var sin melodi, trummisen tränar inför någon parad och bassisten kör lite country stuk. Det låter för jävligt! Men jag hakade på när Jonny bad snällt. Det ångrar jag inte idag. Här bjöds jag på gamla goa, några jag inte kände igen och framför allt av supersköna musiker som verkligen levde sig in i musiken och skickade den känslan tillbaka till oss som satt andäktiga och sippade på vårt vin. Ena foten stampade takten.


Rafa Gonzales vet hur man behärskar och blåser fram fantastiska toner ur en tenorsaxofon. Ung kille som säkerligen kommer att tala om sig om han inte redan gör detta i musikaliska sammanhang. En bassist som spelade så man inte trodde det var möjligt. Hade Jordi Vila haft en rem runt ståfelan så hade han kunnat använda den som gitarr till sina improviserade solon. En som däremot hade gitarr och dessutom kunde använda den var Pablo Mercader. Med fingrar som lärkvingar hängde han med saxofonen och bassisten och lurade faktiskt till sig ett och annat sole däremellan. Mikael bakom trummorna såg hela tiden till att det svängde i takt, rätt som det var så blixtrade han till och fick upp ögonen på oss som var i musikalisk trans.
Två mästare, Rafa på tenorsax och Pablo på
gitarr. Gissa om det svängde ordentligt?
Och mina damer och herrar, som om inte detta skulle vara nog så tror ni inte att man bjudit in en riktig höjdare från Sverige, nja...gubben själv var inte så hög över havet men jäklar i min lilla låda då han hakade på sig sin lilla gyllene altsaxofon och började lira. Peter Öhman kändis från vinterlandet som numera spelar golf i vårt varma och sköna Torrevieja. Med sig hade han sin son men han hade semester från musiken och satt bara och njöt han med. Lirar bas när han inte lirar golf med farsan ;)

Varje lördag mellan 20-22 så spelar man. Har du möjlighet så tag dig dit. Ät eller drick eller sätt dig bara och njut av musiken. Har du inte möjlighet så tycker jag synd om dig, den saken är klar.
Tack Mikael för att du tipsade Jonny och tack Jonny för att du lyckades övertala mig att komma med.
Tack skall du ha "Nisse" för att du också var med och diggade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar