söndag 25 februari 2018

Han heter Ivica, det räcker! Grabbarna från den franska bibeln, vart fan håller ni hus)

Han kom till Sverige, var 1.34 cm lång, en liten ung kille som inte riktigt visste vad som var upp och ner i världen. Men med fötterna ner och huvudet upp, ett huvud som verkligen ville det som huvudet förutsett sig för att göra, så klev Ivica upp på muren och sa att - Nu är jag här nu kör vi!

Och ni kan ge er tusan på att det har han gjort. Att han just nu driver en liten fin restaurang på en plats en bra bit från de stora stråken och levererar mat som skulle få GM gourméer och utsända provätare att häpna. Folk som älskar god mat borde vallfärda hit med smaklökarna vältrimmade.

-Jag lagar den mat jag tycker om, bästa råvarorna, bästa behandlingen  av dessa och när jag smakar av, är jag nöjd då, så går det ut till gästerna. Annars gör vi om, säger Ivica och sprätter ner lite mer salt i kastrullen.
Ivica pratar svenska, han hamnade i Sverige och blev svensk, kanske inte i hjärtat, men han är svensk. Startade och byggde upp Akropolis i Eskilstuna, en fin krog som jag tyvärr har missat, men som Cico, som de närmaste vännerna kallar honom drev stenhårt i 32 år.

Han får direkt 4;a klara stjärnor från mig och det är på vippen att jag ger honom en halv till för Pavlovan med färska bär som dessert. Nja inte Cico själv utan hans trevliga man i köket, unge  Maximiljan, en rysk konstnär som älskar sin chef och lever sina dagar med öppna ögon och öron bara för att få in så mycket som Cico berättar, och den unge kocken skall kunna lära sig.. De är ett fantastiskt fint team, ni skulle bara veta.

Nu kan ni sitta där och smäkta. Nej för fan jag berättar inte var Cico finns, sällan! Sök själv era slöa livsnjutare, vill ni äta gått så jobba lite på det eller ta en pizza på närmaste hak i närheten av där ni bor.
Orkar ni vänta?
Duktiga polare, då skall ni får all information i morgon!
Jag lovar, jag har ätit på flera 3-stjärniga G&M restauranger i Frankrike, men de som testar och delar ut stjärnor de släpar bara med sig sina kriterier ut i storstan,. Hur tror ni att lilla Cico med sin förklassiska restaurang skulle få vara med och sola sig i glansen av de stora pojkarna i stan!
Jo ni kan ge er fan på att han blåste skiten av dem då det gällde varmrätten direkt. Ge honom fyra timmar så fixar han det andra också! Men det vågar ni inte för den här lilla krögaren han handlar skina råvaror själv och anlitar inte några av era halvfabrikat-sponsorer!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar