Fortsätt till huvudinnehåll

Vill det sig väl kan du till och med få renfilé på tallriken!

Ja det stämmer faktiskt. Cicos kontaktnät sträcker sig ända långt norrut upp till sameland och det händer ibland att det finns renfilé på menyn. Igår fanns det en riktigt tungviktare som passade mig och Anders helt perfekt. En välhängd oxfilé mod. stor kom in på tallriken. Tillbehören var väl anpassade till filén och både béarnaise och pepparsås fanns det på bordet. Men innan vi bestämt oss så serverades en minipannkaka med en skiva lax och dill på så vi startade upp aptiten.
 
Restaurangen är inte stor men den andas klass redan när man kliver in och det tog inte många minuter när vi slagit oss ner innan folket började strömma in. Elegant svepte Isabella fram med menyerna och berättade vad som fanns, som lite extra speciellt denna lördagskväll. Däribland den ovan nämnda oxfilén. Anders valde den egen tillverkade french fries och jag fick ett mycket gott potatismos. Filén var däremot så fantastiskt god att det inte gick åt speciellt mycket mos.
Men vi startade upp med varsin specialare. Jag, lycklig som en liten pojke på julafton valde sniglar i vitlökssmör och Anders han hade sin egen specialare, en Skagen toast, Iskallt bubbelvatten matchade det mycket goda röda vinet en Meses Jumilla Red som var som en liten smekning på tungan innan kraften satte in. Vinet hängde med hela kvällen.
Givetvis skall en underbar måltid avslutas med en god dessert. Så blev det även på La Cata. Anders valde en Café Gourmand och jag friskade på med en Pavlova, en stor dubbel maräng med färska bär och en spetsad cremé emellan. En dessert värdig vilken tsar som helst. Den var så perfekt att jag glömde bort att fotografera den.
Nu är det upp till er. Älskar ni god och vällagad mat med lite extra stil och finess, då skall du absolut inte missa ett besök i Benijofár och La Cata. Be Isabella att hämta ut Cico från köket så berättar han vad det finns för specialare, just den afton du och dina vänner är på plats.
Jag avslutade den godaste middag jag ätit sedan jag satte ner mina fötter på spansk mark. Denna afton är inskriven i min dagbok med fyra glimmande stjärnor efter. Nu väntar jag bara på att folket från GM skall dyka upp. Det kommer de att göra en vacker dag, det är jag ganska säker på.
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Herre je! Tre månader sedan sist!

...fattar inte att jag helt tappat kontakten med mig själv. Vimsar omkring med en massa onödiga saker och glömmer bort min lille bäbbeblogg. Här om dagen var jag ute och hittade en massa vackra löv och knoppar, kvistar och annat smått och gott. Här får ni några små bilder att titta p. Jag lovar att ägna mer tid åt min blogg framöver då jag nyligen tagit min Mats ur kolan då det gäller en betungande post i mitt liv- har klivit av min boulklubb Boulero. Detta innebär mer tid över för annat än klotkastandet Just nu i själa skiftet mellan vinter och vår så exploderar det här nere i Spanien man ser nästan från dag till dag hur de olika växterna förändras. Klart att då temperaturerna kryper ner till 8-10 grader på nätterna och upp till 30+ mitt på dagen då händer det saker givetvis. Kaktusar är stickiga, mindre trevliga växter att komma i närheten av.Men de är vackra att beskåda och när de blommar är de helt förtrollande. Oftast så lever blommorna bara ett dygn för att sedan bli

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o