söndag 4 mars 2018

7 bärkassar fulla med frukt och grönsaker...

Dessa rädisor är stora som plommon! Har aldrig sett så stora förr.
 
-Ska det va, så ska det va sa drängen  när han gav pigan än dask i ändalykten!
 
Tog med mig Catarina och Monika och stack upp till marknaden strax innan rondellen ner mot Guardamar, Citronmarknaden kallar en den, jag vet inte vad den heter och det skiter jag i. Tycker i alla fall att den är bäst. En kombination av stökig, brötig och med viss organisation, betydligt roligare än den Engelska marknaden utanför Quesada eller marknaden inne i stan. Här är det liv och rörelse både högt och lågt.
 

Monika skulle inhandla böckling eller någon annan rökt knepig fisk hos en tysk handlare som finns på marknaden. Det är Jürgen som beställer de rökta delikatesserna.
Catarina skulle liksom mig själv bara handla frukt och grönt. Detta gjorde vi bägge två med besked. Jag hade sju fulla bärkassar när jag var klar. Köpte den sista vid utgången, 5 kilo apelsiner för 2€. De små gurkorna n i ser på bild maxar 10 cm och dessa skär jag nu på längden och lägger in i lite olika lag. Spetsar kanske några med pina colada, vem vet, ättika, honung och salt är en variant och fler kommer. Några får ett par rejäla korn med chili att bada med och det sätter sprätt på hela systemet.
Bara detta söndagsbesök på marknaden gör det värt att leva här nere. Glädjen står högt i tak och inga smygande gråsossar som gnäller över allt och ingenting.

Tomater av alla de slag vimlar det av och utbudet är hur stort som helst.
Jag testade några svarta förra gången jag var här men de skulle ju vara så fantastiska, det tyckte inte jag. De på bilden är mycket goda och vi skall inte snacka om de bifftomater som säljs här, stora som handbollar och med en fantastiskt fin smak.

Nu är det dags för mig att knata upp till Anders och hans gäng för att få stoppa i mig lite god mat. Jag tar med mig kameran för man vet aldrig var som händer hos den här gubben ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar