Fortsätt till huvudinnehåll

Det blev NÄSTAN fiasko!


En underbar biltur upp till den turkosa sjön och sedan vidare upp mot bergen och den väntande lilla restaurangen Cabezo De La Plata för en i mina ögon, och smak gudomlig liten matpaus. Det blev en matpaus, för Panco och han lilla Laura hade inte öppet. Om vi kom för tidigt, eller fel dag, eller vad som felade låter vi vara osagt. Dumt av mig att inte kolla upp detta bättre.
Men ingen fara på taket. Jag fick fina bilder på Petra och Ken och vi är ju inte mer bagna än att vi löste probpemet på annat sätt. Även det av högsta dignitet.

Här ser ni den vackra turkosa sötvvatensjö som Franco lär ha anlagt en gång i tiden för att kunna sköta bevattningen nere i dalen. Ett mästerverk som just i dag visade upp sig i all sin prakt. Det är en ganska stor sjö, ingen liten spansk vattenpöl inte... Vi vände om efter att ha insett att det blev ingen mat uppe på den lilla fina familjerestaurangen och körde tillbaka för ett stoppa på La Fontaleza i stället. En restaurang som serverar fantastiskt god mat har ätit här tidigare med Yvette och Andes och då fick vi in köttbitar stora som tennisracketar.
Den här gången gick vi ute lite stillsammare och Ken han valde lammrack medan Petra och jag vi satsade hårt och valde grillad kanin!

Detta var Kens lammrack, vällagade och väldigt goda enligt Mr Frank himself. Vi fick in en stor tallrik med mixad sallad och Ken drack en öl medan Petra och jag passade på att dricka lite av hustes röda vin Jag som har fött upp kaniner och vet att detta är ett av det bästa och mest proteinrika kött som finns jag tvekade aldrig när jag såg detta på menyn. Undrade om Petra kunde tänka sig att testa. -Jo jag har ätit kanin, det tar jag gärna sa hon och in kom varsin fin bit välgrillad och mör kanin på våra tallirkar. En mycket god och saltad! pommes till, slank ner utan större åthävor. Grillad svamp fanns också med. Superbt!

Här ligger resturangen inte långt från en av de mer populra golfbanorna utanför Montesino. Ring du och boka bord på +34 966 770 520 men se till att du är hungrig för du får bra med mat. Varför inte stanna till och testa efter nästa golfrunda även om du gillar maten på golfrestaurangen kan det var kul att testa någonting annat. Nu är jag laddad för lite kulkastning i sandlådorna och jag skall bara vätska upp mig lite med iste och resorb innan  jag ger mig iväg!
Tack Petra och Ken för en fin tur, god mat och mycket trevligt sällskap!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis