Fortsätt till huvudinnehåll

Sangria testen rullar vidare...

Pappa B testar vidare. På grund av rådande omständigheter, jag är inte med barn, så har det blivit ett litet långt uppehåll på Åsas och min Sangriatest men var bara lugn vi drar snart igång på allvar och räknar med att klara av minst 10 olika barer/restauranger i vår närmaste omgivning innan snön kommer.

Många har hört av sig och det vekar som om det är intressant detta med den spanska nationaldrycken Sangria. Jag är inte säker på att det egentligen finns något grundrecept på detta utan här har krögarna gjort och smaksatt sin egen variant allt efter som åren gått.
Jag vet att när jag gjorde en liknande test nere i stan tillsammans med Margoth för några år sedan, så varierade det mycket kraftigt mellan de restauranger vi testade. Väldigt stora avvikelser från att ha varit rena blasket till fruktiga goda varianter så det skall bli spännande att se hur det fungerar här ute på "landet"

Kommentarer

  1. Så spännande! Fortsättning följer...

    SvaraRadera
  2. den perfekta sangria

    VAD DU BEHÖVER:
    2 flaskor Rioja vin (ung, inget äldre än Crianza)
    ½ kopp trippel sek (eller Cointreau)
    ½ kopp brandy
    ½ kopp enkel sirap
    4 apelsiner (2 skivad, 2 pressad i juice)
    1 skivat äpple
    1 handfull röda druvor
    1 handfull björnbär (eller jordgubbar)
    1 skivad citron
    1 skivad lime

    Tillagning
    I en kruka Eller ett annat större kärl som rymmer 3 liter "det utvecklas bäst smak om det har den mängden" lägg till vin, trippel sek, brandy, enkel sirap och pressad apelsinjuice. Uppståndelse. Tillsätt färska ingredienser och rör om. Låt sangria stå i kylskåp i minst två timmar, men över natten är det idealiskt. Tillsätt halv liter sodavatten strax före servering. Serveras kyld.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Svenskarnas stora skräck - kackerlackan!

...så här ser en del av dem ut. Alla svensars skräck -kackerlackan. Egentligen ett helt ofarligt djur som skrämmer slag på turisterna nere i värmen. Den här figuren såg jag nere vid piren i morse, var tvungen att fotograferaden innan han blixtsnabbt förssvann in mellan några stenar. Förmodligen utkastad från någon av restaurangerna nere vid strandpromenaden för han hade någon form av diskmedel på kroppen. I de flesta hus här nere sitter det små apparater i vägguttagen där man stoppar in olika tabletter och skivor med medel mot mygg och annan ohyra. Effektivt tycker en del, helt meningslöst tycker en annan. Jag har två stycken inmonterade i vår lägenhet och inga kackelackor. Enligt sägnen skall man inte trampa ihjäl en kackerlacka för då släpper den ut alla sina ägg och det är visst många. Huruvida detta stämmer eller  bara är ett påhitt det får ni googla om. Jag tycker inte att det är några trevliga varelser men jag skulle inte heller få panik om det dök upp någon inne hos mig.

Rediger mat för rediga grabbar...

Just det, ni ser rätt, här vankas det Norrlands Pölsa uppe vid San Luis mitt i det varmaste Spanien. Min hyresvärd Ulf och hans fru Samira bjöd upp mig på en rik,tig dundermiddag i kväll, Kokta små färska potäter och rödbetor och stekt ägg, kan det bli så mycket bättre. För en Porjuspojke som mig var detta rena julafton och nästa vända hem till Sverige tar Ulf med sig en burk till, den saken är klar. Samira åt god sallad och kyckling hon gillar inte malet slaktavfall hi hi- Vi mumsade och åt så det stod härliga till och trinda som katten Gustaf hasaade vi oss ut för att spela ett par partier plump. Samira vann första och Ulf andra jag hamnade som tvåa bägge gångerna så jag var i alla fall mest jämn. Samira hade varit och plockat fikon och sken som en sol när hon visade upp fatet med nyplockade fikon. Nedan ser nu baronen från Ljunby, Ulf i full färd med att sleva i sig en portion pölsa. Det är konstigt att vissa maträtter sitter som gjutna sedan barnaåren. Pölsa med potatis o

Kritvita tuttar och grisskära män!

Fyrlingar på playan. Ännu är det gott om plats på stränderna runt Torrevieja. Om en månad kommer inte solens strålar att nå ner till marken för alla uppspända parasoller i regnbågens alla färger. Blev så sugen när jag ändå skulle jobba lite att åka ner till stan i några timmar. Jonny hakade på och vi tog motionsbussen, pröjsade och skakade ner till stan på dryga 15 minuter. Vi startade med att gå en vända bort till småbåtshamnen där vi satte oss i skuggan och tog ett glas rött. Tittade på miljonbaljorna som låg stilla inne i hamnen, de flesta både obebodda och orörda eller ens släppts loss från kaj under ett helt år. Fina små restauranger ligger det här i alla fall och det är nog ingen dum idé att masa sig hit en varm sommarkväll och testa någon av dem Här tvättas det nog rejält med svarta pengar. Det är inte det renaste vattnet i hamnen heller och jag undrar hur mycket skit som dessa flytande  lyxbåtar släpper ut där de står. Nåväl detta är inte mina problem. Jag och Elis