Pappa B testar vidare. På grund av rådande omständigheter, jag är inte med barn, så har det blivit ett litet långt uppehåll på Åsas och min Sangriatest men var bara lugn vi drar snart igång på allvar och räknar med att klara av minst 10 olika barer/restauranger i vår närmaste omgivning innan snön kommer.
Många har hört av sig och det vekar som om det är intressant detta med den spanska nationaldrycken Sangria. Jag är inte säker på att det egentligen finns något grundrecept på detta utan här har krögarna gjort och smaksatt sin egen variant allt efter som åren gått.
Jag vet att när jag gjorde en liknande test nere i stan tillsammans med Margoth för några år sedan, så varierade det mycket kraftigt mellan de restauranger vi testade. Väldigt stora avvikelser från att ha varit rena blasket till fruktiga goda varianter så det skall bli spännande att se hur det fungerar här ute på "landet"
Många har hört av sig och det vekar som om det är intressant detta med den spanska nationaldrycken Sangria. Jag är inte säker på att det egentligen finns något grundrecept på detta utan här har krögarna gjort och smaksatt sin egen variant allt efter som åren gått.
Jag vet att när jag gjorde en liknande test nere i stan tillsammans med Margoth för några år sedan, så varierade det mycket kraftigt mellan de restauranger vi testade. Väldigt stora avvikelser från att ha varit rena blasket till fruktiga goda varianter så det skall bli spännande att se hur det fungerar här ute på "landet"
Så spännande! Fortsättning följer...
SvaraRaderaden perfekta sangria
SvaraRaderaVAD DU BEHÖVER:
2 flaskor Rioja vin (ung, inget äldre än Crianza)
½ kopp trippel sek (eller Cointreau)
½ kopp brandy
½ kopp enkel sirap
4 apelsiner (2 skivad, 2 pressad i juice)
1 skivat äpple
1 handfull röda druvor
1 handfull björnbär (eller jordgubbar)
1 skivad citron
1 skivad lime
Tillagning
I en kruka Eller ett annat större kärl som rymmer 3 liter "det utvecklas bäst smak om det har den mängden" lägg till vin, trippel sek, brandy, enkel sirap och pressad apelsinjuice. Uppståndelse. Tillsätt färska ingredienser och rör om. Låt sangria stå i kylskåp i minst två timmar, men över natten är det idealiskt. Tillsätt halv liter sodavatten strax före servering. Serveras kyld.